Samsung sprema jeftiniji telefon sa savitljivim ekranom – Galaxy A Flip - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung sprema jeftiniji telefon sa savitljivim ekranom – Galaxy A Flip

Moderne telefone na preklop sa savitljivim ekranima ili volite ili mrzite, sredine skoro da nema. Činjenica je da najverovatnije predstavljaju budućnost i sledeći korak u razvoju mobilnih uređaja. Međutim, cena ovih telefona i dalje je visoka. Sada su se pojavile informacije kako Samsung želi da publici predstavi A seriju sklopivih uređaja.

Samsung želi da telefone sa savitljivim ekranima donese što većem broju korisnika. Naime, pojavile su se prve informacije kako korejski gigant 2024. godine planira da predstavi telefon na preklop koji će koštati ispod 800 evra.

Prema informacijama koje je objavio portal Benchmark, divizija kompanije Samsung pod imenom „Mobile Experience“ (MX) trenutno razvija jeftinu varijantu sklopivog telefona koji, naravno, neće imati neke od naprednijih mogućnosti svojih skupljih parnjaka iz Galaxy Z Flip i Galaxy Z Fold serije.

“A” serija telefona kompanije Samsung predstavlja pristupačniju liniju uređaja u poređenju sa flagship S i Z serijom. Samim tim, pretpostavlja se da će jeftinija varijanta sklopivog telefona biti upravo deo A serije telefona.

Pored toga, ova klasa telefona je prodavanija od S i Z serije. Prema istraživanju kompanije koje prenosi AndroidCentral, A serija 58% svih prodatih telefona tokom 2021. godine, pa bi jedan sklopivi uređaj zaokružio i sada već široku paletu telefona u ovoj liniji uređaja.

Predstavljanjem jednog ovakvog uređaja Samsung želi da nastavi apsolutnu dominaciju na tržištu sklopivih telefona gde u ovom trenutku ima 90% udela. Gde je 90%, tu je i 100% razmišlja Samsung. Šalu na stranu, ali jedan pristupačniji telefon sa savitljivim ekranom mogao bi ne samo da još više učvrsti prvo mesto za ovu kompaniju, već i da većem broju korisnika omogući da uživaju u onome što ovakvi uređaji pružaju. Sada samo još ostaje da sačekamo 2024.

Izvor: Nova

Danas objavljeno

NASA priprema raketu za povratak na Mjesec

Vanja A

IT giganti iz Kine omogućili vlastima uvid u algoritme

Vanja A

Nije u planu povećanje osnovnog skladišnog prostora za iPhone 14 Pro

Vanja A

Ostavite komentar