Samsung smatra da može da proda 5-6 miliona savitljivih telefona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung smatra da može da proda 5-6 miliona savitljivih telefona

Južnokorejski ET News izveštava da Samsung planira da agresivnije pojača proizvodnju svojih savitljivih telefona za narednu godinu. Komkanija navodno cilja desetostruko povećanje, mada analitičari izražavaju sumnju u to da postoji dovoljno veliko tržište za ovoliki broj savitljivih telefona.

Zasnovano na izveštajima, Samsung je do sada prodao oko 500.000 Galaxy Fold modela. Naredne godine, kompanija planira da proizvede 5-6 miliona ovih uređaja, dok Samsung Display traži načine da pojača proizvodnju.

Trenutno, Samsung prodaje Fold u turama od po 10.000 komada. Kako bi dostigao nove zacrtane ciljeve, Samsung će morati da investira u svoja postrojenja u Vijetnamu kako bi pojačao proizvodnju, posebno ukoliko želi da se prebaci na Ultra Thin Glass.

Analitičari predviđaju da će najveći broj savitljivih telefona, koji se budu prodali naredne godine, stići od strane Samsunga. Međutim, DSCC sugeriše da postoji dovoljna potražnja na tržištu za 4-5 miliona savitljivih telefona, dok IHS Markit smatra da će postojati potražnja za svega tri miliona uređaja.

To znači da, ukoliko Samsung i bude uspeo da dominira tržištom, kompanija možda neće uspeti da ostvari zacrtane ciljeve prodaje.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Samsung Exynos 2200 čip nudi gejming iskustvo kao na konzolama

Zeljka

RTX 3090 Ti grafička karta koštaće pravo malo bogatstvo

Zeljka

Izbrasali ste fotografiju na WhatsAppu? Evo kako da je vratite

Vanja A

Ostavite komentar