Samsung smanjuje proizvodnju Exynos čipseta za 10% - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung smanjuje proizvodnju Exynos čipseta za 10%

Početkom mjeseca Japan je uveo restrikcije u svoj izvoz ključnih hemikalija u Južnu Koreju, a koje su neophodne za kreiranje displeja i poluprovodnika.

Početkom mjeseca Japan je uveo restrikcije u svoj izvoz ključnih hemikalija u Južnu Koreju, a koje su neophodne za kreiranje displeja i poluprovodnika. Kao rezultat ovakvog poteza, Samsung mora da smanji proizvodnju svog Exynos 9825 čipseta za oko 10 procenata, što će dovesti i do usporavanja proizvodnje Galaxy Note10 telefona.

Prema navodima Samsungovih zvaničnika, koji su želeli da ostanu anonimni, zastoj u proizvodnji čipova će biti kompenzovan u dolazećim mesecima. Industrijski analitičari dodatno komentarišu da će Samsung morati da reorganizuje svoje proizvodne planove za Galaxy Note10, zbog niskih zaliha hemikalija kao što je fluorovodonik, koji je bitan za proces proizvodnje čipova.

Samsungov potpredsednik Lee Jae-yong je otputovao u japan kako bi se sastao sa dobavljačima komponenti i pokušao da pronađe zaobilazno rešenje za ovaj aktuelni trgovinski konflikt. Note10 je trenutno planiran za objavu 7. avgusta.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Šef Applea: “Ako želite aplikacije sa strane, kupite Android telefon”

Vanja A

Apple Watch (2022) serija donosi tri modela, iPhone SE (2022) 3 GB RAM-a

Vanja A

Google objavio: Ovo ste najviše pretraživali u 2021. godini

Vanja A

Ostavite komentar