12. Maja 2021.

Samsung sklopivi telefoni dobijaju UTG + i DragonGlass ekran

Big Portal

Pre izvesnog vremena, pojavile su se informacije o četiri zaštitna imena koja je južnokorejski proizvođač prijavio – Armor Frame, Armor Skin, Armor Layer i Pro-Shield. Čini se da su svi ovi zaštićena imena povezana sa očekivanim Samsung-ovim sklopivim telefonima.

Međutim, tu se ova kompanija ne zaustavlja, i danas je Samsung Display predao još četiri aplikacije za koje se čini da se sve odnose na fleksibilne ekrane za Z Fold 3 i Z Flip 3.

10. maja 2021. Samsung Display je prijavio četiri zaštitna znaka sa odgovarajućim logotipom u Zavodu za intelektualnu svojinu Evropske unije (EUIPO). To su imena: UTG 2.0, UTG +, S-UTG i DragonGlass. Opis se odnosi na „ekran za pametne telefone“ za sva četiri zaštitna znaka.

Samsung sklopivi telefoni dobijaju UTG + i DragonGlass ekran

Već neko vreme postoje izveštaji da Samsung želi da ojača “Ultra Thin Glass” (UTG), koji je bio na Galaxy Z Flip uređaju, i spremi ga za svoju sledeću generaciju preklopnih telefona. Sada kada je Samsung zaštitio imena UTG 2.0, UTG + i S-UTG, izgleda da je ova glasina potvrđena.

Za sada ostaje nejasno koja je razlika između UTG 2.0, UTG + i S-UTG. Moguće je da se UTG 2.0 varijanta koristi sa Samsung Z Flip 3. Za Z Fold 3, na primer, mogla bi se koristiti još jedna, još jača varijanta, koja bi se tada zvala UTG Plus ili S-UTG. Ostaje da se vidi šta znači „S-UTG“. Možda je “Superior”, „Super“, ali bi moglo da se odnosi i na S Pen.

Čini se da je S Pen važan razlog da Samsung ojača postojeći UTG ekran. Očekuje se da će Galaxy Z Fold 3 biti prvi sklopivi telefon koji je kompatibilan sa Samsungovom olovkom. Međutim, tanko staklo je relativno lako oštetiti S Pen-om, a ojačani UTG ekran bi trebalo da ponudi rešenje za ovo.

Naziv “DragonGlass” takođe se odnosi na čvrsto staklo, možda je dodatni sloj koji se nanosi. Sa Samsung Galaxy Z Flip na ultra tanko staklo nanesen je zaštitni sloj od plastike. Međutim, ovaj plastični sloj je relativno osetljiv na ogrebotine, što donekle negira prednosti UTG otpornog na ogrebotine. Moguće je da Samsung DragonGlass može da reši ovaj problem.

U narednim nedeljama nesumnjivo će se znati više detalja o novim Samsung preklopnim telefonima. Galaxy Unpacked događaj biće organizovan u avgustu, kada se očekuju Samsung Galaxy Z Flip 3 i Z Fold 3, ali i Galaxy S21FE.

Izvor: Lets Go Digital

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare