Samsung se ugledao na Apple, prebacuje adresnu traku na dno pretraživača - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung se ugledao na Apple, prebacuje adresnu traku na dno pretraživača

iOS 15 doneo je neke suštinske promene u Safari. Najistaknutija promena bila je nova objedinjena adresna traka na dnu ekrana. Sada je Samsung sledio njihov primer i pomerio adresnu traku svoje aplikacije pretraživača na dno.
Na Samsung Internet Browser Beta dostupnom u Galaxy Store-u (verzija 16.0.2.15), dodat je novi izgled gde je traka za adresu pomerena na dno ekrana radi lakšeg pristupa jednom rukom.

Ovaj izgled se može omogućiti navigacijom do Podešavanja > Raspored i meni > Položaj trake adrese. Ovde korisnici mogu da biraju između klasičnog veb izgleda i novog izgleda sa objedinjenom adresnom trakom na dnu ekrana. Kada je izabrano ovo drugo, traka za adresu se prikazuje iznad trake za navigaciju, menadžera kartica i dugmadi za deljenje.

Važno je napomenuti da Chrome za Android ima ovu funkciju već godinama, iako mora biti omogućena iz skrivenih podešavanja. Takođe, Apple je dozvolio korisnicima da pređu na konvencionalni Safari korisnički interfejs na iOS 15 nakon povlačenja za potpuno uklanjanje opcije, piše iPhone Hacks. Međutim, novi izgled sa adresnom trakom na dnu je podrazumevano omogućen.
Samsungov tajming za implementaciju ove funkcije odmah nakon Apple-a je malo čudan, s obzirom da kao ideja postoji već godinama.

Verujemo da bi beta funkcija vrlo brzo trebala da dođe do stabilne verzije. Njena prednost je što eliminiše potrebu da koristite dve ruke kako da biste dohvatili adresnu traku na sve dužim pametnim telefonima.

Danas objavljeno

Dyson razvija robote za sve kućne poslove koje mi ne volimo da radimo

Zeljka

Samsung Galaxy S23 i S24 bez Exynos procesora

Zeljka

Kako oporaviti lozinku za Gmail nalog, bez rezervnog emaila i broja telefona

Zeljka

Ostavite komentar