Samsung se hvata u koštac sa glavnim nedostatkom upotrebe Androida umjesto iOS-a - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung se hvata u koštac sa glavnim nedostatkom upotrebe Androida umjesto iOS-a

U borbi između iOS-a i Android-a postoji niz razloga zbog kojih se možete odlučiti za Apple-ovu ponudu umjesto Google-ove i obrnuto.

Ako volite vrhunski i stilski osjećaj Apple gedžeta i iPhone-a, onda odabir iOS-a nije nimalo mučan. Iako ste zašli duboko u Google-ov ekosistem ili više volite širi izbor telefona, Android je vjerovatno pravi odabir za vas.

Međutim, bez obzira na vaše lične preferencije – postoji jedna oblast u kojoj je Apple uvijek bio bolji od Google-a, a to je podrška za ažuriranjem iOS uređaja. Apple je dugo pružao nekoliko godina iOS i bezbjednosnih ispravki, koje se obično kreću od pet do šest godina.

Samsung Galaxy S21 Ultra review: the new king of Android phones | Samsung |  The Guardian

To je znatno duže nego što Android uređaji dobijaju Google-ove ispravke. Firma iz Mountain View-a zahtijeva da OEM proizvođači nude nadogradnje Androida najmanje dvije godine.

Ovo se, međutim, nedavno promijenilo, kada je Samsung prošle godine najavio da će uređaji iz serije Galaxy S10 pa nadalje dobiti tri godine Android nadogradnje. A južnokorejski tehnološki gigant je ove godine otkrio da će svi Galaxy uređaji zasnovani na Androidu od 2019. godine, dobiti četiri godine bezbjednosne zakrpe. Ova promjena uticala je na preko 130 modela iz linija Galaxy Note, Galaxy S, Z, A i Tab.

Uz to, Samsung je otkrio da će neki uređaji ispunjavati uslove za velikih pet godina Android ažuriranja. Kao što je otkriveno u postu Android Authoriti-a, neki uređaji Galaxy S20, S21 i Note 20 (zajedno sa nekoliko drugih modela) biće podobni za ovaj duži period podrške, prenosi b92.

Ovo dovodi ove Samsung uređaje u sklad sa aktuelnim vremenskim periodom na tržištu za koji Apple uređaji dobijaju iOS ažuriranja. Međutim, postoji kvaka – petogodišnja podrška koju Samsung nudi trenutno je samo za poslovne verzije S20, S21, Note 20 i nekoliko drugih modela.

Međutim, postoji razlog da mislimo da bi Samsung u budućnosti mogao da donese pet godina ispravki i za sve ostale uređaje. To je zato što je Samsung ranije ponudio četvorogodišnje bezbjednosne ispravke za poslovne uređaje, prije nego što je to kasnije ponuđeno i za mnoštvo drugih Samsung-ovih proizvoda.

B92.

Danas objavljeno

Twitter je konačno popravio loš kvalitet video snimaka

Zeljka

Poznate specifikacije novog Xiaomi telefona

Zeljka

Očekuje se da će Gigabyte, MSI i drugi objaviti Intel Arc ‘Alchemist’ grafičke karte

Zeljka

Ostavite komentar