Samsung sa One UI 5.0 iskopirao iOS 16 zaključani ekran - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung sa One UI 5.0 iskopirao iOS 16 zaključani ekran

Kompanija Apple revolucionarno je predstavila novine kod nove generacije iPhone 14 telefona: prvo “Dynamic Island”, a pre toga i napredne opcije za podešavanje izgleda početnog ekrana na vašem mobilnom telefonu. Brže-bolje, dinamično ostrvo je iskopirano sa više strana na Android uređajima, a sada je došao na red i početni ekran i to, kako navodi TheVerge, ni manje ni više nego od strane kompanije Samsung.

I najbolji kopiraju

Treće po redu beta testiranje za novu verziju operativnog sistema kompanije Samsung, One UI 5.0 otpočelo je u drugom delu prošle nedelje, a korisnici su polako počeli da primećuju ogromne sličnosti sa oni što je kompanija Apple ponudila sa novom verzijom svog iOS 16 operativnog sistema. Do sada, Samsung je korisnicima davao zaista mnogo opcija za fino podešavanje izgleda i funkcionalnosti početnog ekrana, kako kroz aplikaciju Good Lock tako i kroz sam operativni sistem, ali sličnosti su sada već previše očigledne da bi bila reč o slučajnosti.

Kako je primetio osnivač portala TechDroider, Vainhav Jain, a potom i objavio na društvenoj mreži Twitter, upravo je aplikacija Good Lock, dostupna samo na Samsung mobilnim uređajima, zaslužna za sličnost u podešavanju izgleda početnog ekrana. Dakle, samo dugo držite prst na početnom ekranu u dobićete opcije da promenite izgled časovnika, postavite ga iza određenog dela vaše pozadine, kao i da podesite boju i font. Dakle, skoro pa identično onome što je predstavio Apple.

Ima li veze ko je prvi?

Naravno da nema, pogotovo u situaciji kada je kompanija Apple toliko puta uzela ideje iz Android sveta, prilagodila ih (neretko i unapredila), inkorporirala u sopstveni operativni sistem i predstavila ih kao revolucionarne funkcionalnosti nikada do tada viđene. To su magovi marketinga, i svaki dinar (ili dolar) koji zarade na konto toga je zaslužen. Ono što je najbitnije u ovakvim situacijama jeste da korisnici dobijaju, a povećan broj opcija za estetsko ulepšavanje izgleda vašeg operativnog sistema nikada nije na odmet.

Benchmark.

Danas objavljeno

Aplikacija korišćenjem vještačke inteligencije pretvara vaše fotografije u anime likove

Vanja A

Xiaomi 13 se pojavio na zvaničnim renderima; Poznat novi datum objave

Vanja A

Atari predstavlja neobjavljenu arkadnu igru koja je bila preteška za prosječnog igrača, te davne 1982. godine

Vanja A

Ostavite komentar