28. Jula 2022.

Samsung S23 definitivno bez Exynos procesora, tvrdi Qualcomm

Big Portal

 Izvesno je da će to biti Snapdragon 8 Gen 2 čipset. Ovu tvrdnju iznosi jedan od najbolje obaveštenih analitičara ovog dela tržišta.

Izgleda da je i sam Qualcomm potvrdio ove špekulacije tokom jedne konferencije za štampu o finansijskim rezultatima. Upitan o obnavljanju ugovora sa Samsungom o isporuci čipova za njihove telefone do 2030. godine, izvršni direktor kompanije Qualcomm je odgovorio da su oni već na dobrom putu da postanu ekskluzivni dobavljač procesora za Galaxy seriju telefona i tablet računara.

Qualcomm u svakom Samsung uređaju

Trenutno u 75% svih Galaxy S22 telefona “kuca” Snapdragon srce i to je situacija pre postizanja najnovijeg sporazuma, tako da nije teško pretpostaviti da će ta brojka biti veća u slučaju Galaxy S23 modela.

Odgovorni u Qualcomm-u tvrde da je Snapdragon 8 samo vrh ledenog brega i da ćemo njihove Qualcomm procesore ubuduće videti na skoro svim Samsungovim mobilnim spravicama: telefonima, e-reader, Windows računarima, Galaxy tablet, AR naočarima i ostalim uređajima.

Snapdragon_8_Gen_2.jpg

 

Exynos izbačen, kupci srećni

Jedan od razloga za ovakav razvoj situacije i potpunu dominaciju Snapdragon platforme na Glalxy S23, S23 Plus i S23 Ultra modelima su slabe performanse Exynos 2230 5G modema u odnosu na Snapdragon X70 najavljen od strane Qualcomm-a, a koji će se izvesno naći u drugoj generaciji Snapdragon 8 procesora.

Qualcomm modem će biti proizveden naprednom 4-nm TSMC tehnologijom proizvodnje i posedovaće nenadmašnu efikasnost u potrošnji energije uz istovremeno pokrivanje 5G frekventnog opsega i upotrebu filtera protiv eliminacije smetnji, tehnologija koju u ovom trenutku samo Qualcomm koristi sa visokim stepenom preciznosti!

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare