29. Jula 2022.

Samsung Repair Mode sprečava krađu podataka dok je telefon na popravci

Big Portal

Budite bez brige dok je vaš telefon u servisu na popravci

Kada je aktiviran, Repair Mode čuva lične podatke na vašem Galaxy telefonu, čineći ih osiguranim i potpuno bezbednim od neovlašćenog pristupa, čak i u situacijama kada serviser radi na popravci uređaja. Režim popravke na Samsung telefonima omogućava korisnicima da selektivno odaberu  koje podatke žele da učine dostupnim, kada se jednom njihov telefon nađe u servisu na popravci.

Prema pisanju portala sammobile, zbog vrlo izvesne mogućnosti da tehničar prilikom popravke pristupi vašim osetljivim ličnim podacima, slučajno ili sa namerom, mnoge korinsike obuzima nelagodnosti prilikom same pomisli da bi se tako nešto moglo desiti. Repair Mode je tu da vam odagna takve brige i donese spokoj, ali samo za vlasnike Samsung Galaxy telefona. Ukoliko želite da fotografije i video klipovi budu nedostupni u takvim situacijama, možete u potpunosti blokirati pristup aktiviranjem ove opcije.

Kada se uključi ova opcija, koja se inače nalazi u Settings > Battery and Device Care meniu, telefon će se re-startovati. Nakon toga, više niko neće moći da pristupi vašim podacima, uključujući foto, video, poruke, naloge i ostalo. Pri tome će biti dostupne samo podrazumevane aplikacije.

Da bi izašli iz režima popravke, morate ponovo pokrenuti uređaj i potvrditi autentičnost pomoću otiska prsta ili unosa šablona za prepoznavanje.

Prema navodima Samsunga, ova veoma korisna opcija koja donosi duševni mir korisnicima, prvo će biti dostupna korisnicima Galaxy S21 modela, a stiže putem automaskog ažuriranja upravljačkog softvera telefona. Nešto kasnije će biti obuhvaćen veći broj Samsung modela. U budućnosti i drugi regioni bi trebali da dobiju ovu funkciju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare