9. Novembra 2021.

Samsung razvio prvi LPDDR5X DRAM u industriji

Big Portal

Poslednjih godina, hiperpovezani tržišni segmenti kao što su AI, proširena stvarnost (AR) i metaverzum, koji se oslanjaju na izuzetno brzu obradu podataka velikih razmera, brzo su se širili“, rekao je SangJoon Hvang, stariji potpredsednik i šef DRAM-a. Dizajnerski tim kompanije Samsung Electronics. „Naš LPDDR5X će proširiti upotrebu memorije visokih performansi i male potrošnje izvan pametnih telefona i doneti nove mogućnosti ivičnim aplikacijama zasnovanim na veštačkoj inteligenciji kao što su serveri, pa čak i automobili,” saopštava Samsung newsroom.

Samsungov LPDDR5X je mobilna DRAM memorija nove generacije dizajnirana da značajno poveća brzinu, kapacitet i uštedu energije za buduće 5G aplikacije. Samsung je 2018. godine isporučio prvi u industriji 8Gb LPDDR5 DRAM, a danas kompanija agresivno ide dalje od tržišta mobilnih uređaja sa prvim 16Gb LPDDR5X DRAM-om.

LPDDR5X DRAM će ponuditi brzinu obrade podataka do 8,5 gigabita u sekundi (Gbps), što je preko 1,3 puta brže od 6,4 Gbps kod LPDDR5. Koristeći najnapredniju 14nm DRAM tehnologiju u industriji, takođe će koristiti oko 20% manje energije od LPDDR5 memorije. Pored toga, 16Gb LPDDR5X čip će omogućiti do 64 gigabajta (GB) po memorijskom paketu, zadovoljavajući rastuću potražnju za mobilnim DRAM-om većeg kapaciteta širom sveta.

Kasnije ove godine, Samsung će početi da sarađuje sa globalnim proizvođačima čipseta kako bi uspostavio održiviji okvir za svet digitalne stvarnosti koji se širi, a njegov LPDDR5X će služiti kao ključni deo te osnove.

Kompanija će nastojati da proširi svoju liniju mobilnih DRAM-a koja se kreće u korak sa stalnim poboljšanjem performansi i energetske efikasnosti, dok će istovremeno ojačati svoje tržišno liderstvo većom agilnošću proizvodnje.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare