Samsung predstavio preklopni Galaxy Z Flip - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung predstavio preklopni Galaxy Z Flip

Prodaja vodećeg vodećeg modela Galaxy S20 mogla bi biti nešto manja od njegovih prethodnika, modela S10.

Južnokorejska kompanija Samsung predstavila je u američkom San Franciscu novi preklopni pametni telefon, napravljen da liči na veću kutiju za šminku, te najavila kako će svi vodeći uređaji imati mogućnost korištenja mreže 5G, prenosi agencija Reuters.

Prema britanskoj agenciji, nastavak je to Samsungovog nastojanja da zadrži vodeće mjesto na svijetu kada je riječ o mobilnim telefonima.

Drugi pokušaj predstavljanja preklopnog pametnog telefona južnokorejske kompanije, nakon što je prošle godine to odgođeno, dešava se u vrijeme kada se ona pokušava odbraniti od “napada starog rivala” Applea, kao i novih izazivača iz Kine (poput Huaweija) koji su joj “pojeli” veći dio prodaje u Kini i Evropi.

Veći kvadrat

Huawei je samo za kinesko tržište predstavio svoje preklopne telefone, dok Apple još nije predstavio nijedan 5G telefon.

Neki analitičari smatraju kako će prodaja vodećeg vodećeg modela Galaxy S20 – koji ima čak četiri jake kamere – biti nešto manja od njegovih prethodnika jer očekuju kako će dio tržišta preći u segment preklopnih telefona.

Galaxy Z Flip, sa preklopnim staklom, izgleda kao veći kvadrat kada je zatvoren, a pri širenju poprima izgled većine pametnih telefona.

Izvor: Agencije

Danas objavljeno

Apple macOS Monterey dostupan za preuzimanje

Vanja A

YouTube dodaje sjajnu novu funkciju koja olakšava pronalaženje novog sadržaja

Vanja A

Redmi Note 11 Pro dizajn i specifikacije potvrđeni; Generalni direktor Lu Veibing potvrđuje buduće planove Note serije

Vanja A

Ostavite komentar