Samsung planira novi čipset samo za svoje telefone - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung planira novi čipset samo za svoje telefone

Već neko vrijeme govori se o tome kako kompanija Samsung želi da ponovo dizajnira svoj jedinstveni mobilni procesor koji će se koristiti ekskluzivno u najsnažnijim uređajima koje proizvodi – Galaxy S seriji mobilnih telefona.

U ovom trenutku, Samsung proizvodi Exynos procesore i koristi ih u svojim telefonima namenjenih evropskom tržištu, a na nezadovoljstvo velikog broja korisnika. Jednostavno, razlike u performansama u korist Snapdragon čipseta su velike, i ljudi to primećuju. Međutim, jasno je da Samsung ne želi doveka da koristi rešenja drugih proizvođača u svojoj flagship seriji i da je vreme da krene stopama kompanija Apple i Google koje u svojim mobilnim uređajima koriste A15 Bionic i Tensor čipove.

Prema navodima portala GSM Arena, kompanija Samsung sprema se da predstavi ovakvu seriju čipovima u Galaxy S seriji telefona namenjenoj za 2025. godinu. Ove informacije stižu od, do sada pouzdanog, insajdera IceUniverse.

Exynos.jpg

Čelnici kompanije Samsung jednostavno nisu zadovoljni problemima koje su imali sa Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom, poput pregrevanja i velike potrošnje baterije. Zbog toga se ozbiljno razmatra razvijanje jedinstvenog naprednog rešenja koje će se koristiti isključivo u seriji najsnažnijih uređaja u njihovom portfoliju.

Međutim, stvari nisu tako jednostavne, jer je kompanija Samsung zatvorila odeljenje za razvijanje i proizvodnju namenskih čipova u decembru 2019. godine. Da li ovo znači da će se to odeljenje ponovo otvoriti? Ako su navodi istiniti, najverovatnije da.

Sa druge strane, ni kompaniji Samsung ne cvetaju ruže kada se radi o njihovim procesorima, pa ni Exynos 2200 nije pokazao baš najsjajnije rezultate, a bilo je tu takođe problema sa pregrevanjem i potrošnjom baterije. Kako bi se uhvatili u koštac sa stvarno ozbiljnim rešenjima poput Bionic i Snapdragon čipova, trebaće im jedna ozbiljna zverka od procesora. Da sačekamo tu 2025. pa da vidimo.

Benchmark.

Danas objavljeno

Velika Britanija želi da pametnim satovima drži pod kontrolom osuđivane migrante

Vanja A

LG predstavio OLED TV koji vibracijama pravi bioskopski 5.1 zvuk

Vanja A

Razotkrivena sajber špijunaža na Facebooku i drugim platformama

Vanja A

Ostavite komentar