12. Oktobra 2019.

Samsung planira da investira 11 milijardi dolara u Quantum Dot displeje

Big Portal

Kompanija planira da izgradi novu proizvodnu liniju koja će biti proširenje postojeće fabrike u Asanu, gradu koji se nalazi na jugu Južne Koreje.

Početak proizvodnje na ovoj liniji očekuje se 2021. godine, a u planu je izrada QD displeja dijagonale 65 inča, sa mesečnim kapacitetom od oko 30.000 displeja. Pored toga, postojeće Liquid Crystal Display (LCD) produkcione linije će se, takođe, vremenom preorijentisati na proizvodnju QD displeja, s ciljem da se do 2025. godine celokupna proizvodnja prebaci na QD.

Istraživači koji trenutno rade na LCD tehnologiji prebaciće svoj fokus na QD displeje. Samsung nije objavio detalje koja tačno tehnologija će se koristiti na tim QD displejima, ali se pretpostavlja da će biti kombinacija quantum dot i organic light emiting diode tehnologija (QD-OLED). Takođe, ne zna se ni kako će Samsung komercijalno nazvati tehnologiju, kada bude spremna za tržište.

Ova investicija je donekle iznuđena. Prvi razlog je stagnacija na tržištu pametnih telefona, a drugi je sve jači uticaj kineskih kompanija na tržištu. Stoga Samsung želi da dodatno ojača svoje pozicije na tržištu, na kome je već prisutan sa udelom od 90 odsto.

Izvor: ZDNet

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare