13. Jula 2019.

Samsung patentirao savitljive AR naočare

Big Portal

Samsung istražuje mogućnost razvoja AR (augmented reality – uvećana realnost) naočara, a ovo je otkriveno u jednoj od kompanijinih prijava za patente.

Dokumentacija, koju je južnokorejska kompanija podnela kod US Patent & Trademark Office, prikazuje savitljivi uređaj koji izgleda kao uobičajen par naočara, ali sa debljim okvirima kako bi se imlementirale elektronske komponente. Iako bi finalni proizvod mogao izgledati drugačije, aktuelni dizajn predstavlja nosivi uređaj koji se automatski pali kada je rasklopljen.

Dok god je jedan od okvira rasklopljen, projektor naočara (smešten u okviru) će projektovati sliku na mali displej smešten u korinsikovo polje pregleda. Samsung izgleda razmatra korišćenje  magnetnih senzora kako bi se osiguralo da uređaj ostane rasklopljen, dok ga korisnik namerno ne sklopi.

S obzirom na to da se za sada radi samo o prijavi za patent, Samsung nije istakao kakve komponente se koriste u ovim AR naočarama. Nije poznato da li kompanija planira da patent pretvori u komercijalni proizvod.

Izvor: Engadget

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare