Samsung patentirao dodatak za hologramska obaveštenja - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung patentirao dodatak za hologramska obaveštenja

Samsung radi na zanimljivoj novoj baznoj stanici, koja bi mogla stići na Samsung Galaxy S11, a koja može da projektuje obavještenja sa uređaja u vazduhu u formi koju kompanija naziva “aerial” slika. Naravno, u pitanju je hologram.

Ukratko, rešenje opisuje ogledalo i retro-reflektivne elemente koji su ugrađeni u docking stanicu. Ovo rešenje je postavljeno pod uglom koji je potreban kako bi se prikupilo svetlo sa zakrivljenog ekrana telefona i kreirao hologram, kao i element za bežično punjenje.

Funkcija će se koristiti za projektovanje dolazećih obaveštenja, prikaz vesti, kao i media sadržaja koji se trenutno reprodukuje na telefonu. Patent sugeriše da će stanica podržavati kontrole zasnovane na dodiru, a moći će da prepoznaje i gestikulacije.

Očekuje se da će Samsung objaviti Galaxy S11 tokom februara 2020. godina, a ovaj dodatak za prikaz hologramskih obaveštenja bi mogao biti deo dolazećeg uređaja. Pored toga, glasine ukazuju i na implementiranje 108MP kamere na poleđini, sa 5x optičkim zumiranjem i spektrometrom za merenje različitih parametara.

Izvor: LetsGoDigital

Danas objavljeno

Huawei planira da u drugoj polovini godine predstavi pristupačnije savitljive telefone

Vanja A

Microsoft Edge dobija mod koji optimizuje brzinu i performanse

Vanja A

Facebook omogućava eksportovanje objava i bilješki na druge platforme

Vanja A

Ostavite komentar