27. Augusta 2022.

Samsung otkrio svoj rigorozni proces testiranja telefona sa savitljivim ekranima

Big Portal

Međutim, kako bi pokazali kupcima koliko rigorozno testiraju svoje nove modele telefona na preklop, ova kompanija objavila je video snimak svog internog postupka testiranja.

Sveobuhvatna testiranja

Kao i većina proizvođača, Samsung apsolutno temeljno testira sve svoje sklopive modele. Da se odmah razumemo, jasno je da je ovo neka vrsta promotivnog materijala i da pravi proces najverovatnije izgleda u većoj ili manjoj meri drugačije, ali svejedno je veoma interesantno videti šta je sve ovaj model mobilnog telefona uspeo da izdrži tokom ovog kratkog video klipa od nešto ispod dva minuta.

Prilikom ovog snimka, prikazano je kako se ovakvi telefoni proizvode i sklapaju, kako se postavlja zadnja strana uređaja, ali i kako se testira otpornost na vodu. Pored toga, možete videti i proces testiranja kompatibilnosti S-Pen pametne olovke, kao i testiranje koliko puta jedan ovakav uređaj može da se sklopi i otvori, ali i mnogo drugih testiranja. Naglašavamo, ovo jeste promotivni video, ali to ne umanjuje njegovu zanimljivost.

“Ali lako se grebe”

Skeptičnost prema izdržljivosti sklopivih mobilnih telefona traje od kada su se pojavili prvi modeli u vidu Samsung Galaxy Z Fold uređaja. I iskreno, prva generacija stvarno jeste imala mnoštvo sitnih ili krupnijih problema, počevši od jako vidljive neravnine po sredini ekrana, takozvanog nabora, loše dugovečnosti šarke koja se lako oštećivala zbog prašine, ekstremno nežnog ekrana sa lošom plastičnom zaštitom…

Međutim, isto smo tako svesni da je četvrta generacija ovih mobilnih telefona znatno uznapredovala od početnih nejakih koraka i da smo sada dobili, u najmanju ruku, telefone koji su upotrebljivi u svakodnevnim situacijama. Uostalom, za koji dan ćete moći da pročitate naš test Galaxy Z Fold4 telefona.

Izvor: Benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare