Samsung najavljuje senzor kamere telefona od 200 megapiksela - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung najavljuje senzor kamere telefona od 200 megapiksela

Samsung je najavio senzor slike od 200 megapiksela namenjen kamerama pametnih telefona, što se očekuje da bude najveći senzor kamere na telefonu ikada napravljen.

ISOCELL HP1 ima 0,64μm piksela i može da smesti 16 njih odjednom za ekvivalent od 12,5 megapikselnog senzora čiji je piksel veličine 2,56μm.

Samsung naziva HP1-ovu tehnologiju za skupljanje piksela “ChameleonCell”. Postavka četiri puta četiri od 12,5 megapiksela namenjena je za upotrebu pri slabom osvetljenju, ali takođe može da snima i fotografije rezolucije 200 megapiksela ili da koristi “binning” tehniku za pravljenje kvalitetnijih fotografija od 50 megapiksela.

HP1 omogućava i snimanje 8K video zapisa. Samsung kaže da može da snima 8K bez opsecanja, iako je standardni 8K (7.680 x 4.320) manji od 50 megapiksela.

Samsung takođe predstavlja novi senzor pod nazivom ISOCELL GN5. To je senzor od 50 megapiksela sa 1.0μm piksela, a Samsung kaže da je to prvi senzor od 1.0μm piksela koji integriše svoju Dual Pixel Pro tehnologiju. To u osnovi zvuči kao manja verzija GN2 od 1,4 μm piksela, koja je bila najveći senzor kamere na telefonu kada je ove godine debitovao na Xiaomi Mi 11 Ultra.

Samsung nije rekao kada će novi senzor krenuti u masovnu proizvodnju, ali su uzorci navodno dostupni proizvođačima telefona.

Danas objavljeno

Gmail postao pametniji

Vanja A

Huawei predstavio novi EMUI 13 operativni sistem

Vanja A

G.Skill pustio u prodaju DDR5-8000 Trident Z5 memorije

Vanja A

Ostavite komentar