Samsung najavljuje 50MP ISOCELL JN1 senzor za kamere - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Samsung najavljuje 50MP ISOCELL JN1 senzor za kamere

Samsung je predstavio najnoviji senzor za kamere, namenjen telefonima. U pitanju je ISOCELL JN1 i ima 50MP rezoluciju. Veličina jednog piksela je samo 0.64 μm, a to je najmanje što je južnokorejska kompanija ikada proizvela. Cekolupan senzor je 1/2.76″ tipa.

Senzor je kreiran za sve telefone, od modela iz srednjeg segmenta do premijum uređaja, prema navodima Samsunga. Koristi ISOCELL 2.0 za naprednu izolaciju piksela, a u teoriji bi trebalo da poboljša osetljivost na svetlo i vernost boja sa nadograđenim materijalima između filtera boja.

ISOCELL JN1 stiže sa Tetrapixel tehnologijom, koja spaja četiri piksela u jedan veliki 1.28μm piksel za svetle 12.5MP fotografije, sa manje šuma. Ovo takođe omogućava i HDR u realnom vremenu – sa dve ekspozicije koje se kreiraju istovremeno.


Fokusiranje sa faznom detekcijom je takođe poboljšano i sada stiže pod nazivom Double Super PD. Samsung je dizajnirao mikro-sočiva na ISOCELL JN1, što poboljšava brzinu i preciznost autofokusa.

Senzor može da snima video do 4K@60fps i 1080p@240fps. Samsung ISOCELL JN1 je već u fazi masovne proizvodnje i uskoro se očekuje na telefonima.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Rimejk Dead Space zvanično predstavljen, dolazi na next-gen konzole i PC

Zeljka

Novi Motorola Edge 20 dolazi bez svoje glavne karakteristike?

Zeljka

Oppo A93s 5G predstavljen sa Dimensity 700 čipom

Zeljka

Ostavite komentar