17. Maja 2021.

Samsung možda radi na uklanjanju Androida, u korist novog operativnog sistema

Big Portal

Za razliku od Androida, Fuchsia OS nije namenjen samo pametnim telefonima i tabletima, već širokom spektru proizvoda, sa naglaskom na povezanim uređajima. Takođe će se moći ažurirati češće od Androida, što znači da potrošači neće morati da se oslanjaju na proizvođača svojih telefona za nova ažuriranja. Za OEM proizvođače, ovo bi smanjilo teret održavanja.

Krajem prošle godine Google je otvorio Fuchsia za javne priloge, a ne tako davno i Samsung je postao saradnik na ovom projektu. Kompanija je dodala isečke koda koji se odnose na „Sistem datoteka pogodan za Flash“, koji se često skraćuje u „F2FS“. To je sistem datoteka otvorenog koda koji je Samsung dizajnirao za arhitekturu fleš memorije i smatra se bržim od sistema datoteka ext4 koji koriste mnogi Android uređaji.

Samsung možda radi na uklanjanju Androida, u korist novog operativnog sistema

U to vreme opseg Samsungovog učešća u operativnom sistemu Fuchsia nije bio jasan, ali je poznati leaker Ice Universe sada nagovestio da bi budući Samsung uređaji mogli da imaju novu platformu. I, naravno, ako Google odluči da zameni Android novim OS-om, Samsung – i drugi proizvođači originalne opreme – neće imati izbora.

Još uvek ne znamo kada će Fuchsia biti spremna za predstavljanje. Ipak, možda se neće čekati još dugo, jer je nedavni listing Bluetooth-a pokazao da Nest Hub pokreće Fuchsia 1.0. Ipak, moglo bi proći neko vreme pre nego što prva komercijalna verzija bude predstavljena, jer će Google verovatno dozvoliti programerima da isprobaju OS u početku.

Budući da će Android 12 privući većinu pažnje tokom predstojećeg Google I/O 2021, ne očekujemo nove informacije o Fuchsia sistemu tokom ovog događaja.

Izvor: Phone Arena

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare