11. Maja 2022.

Samsung kamera broji do 200

Big Portal

 Prema navodima portala Wccftech, Samsung ima u planu ugrađivanje kamera senzora rezolucije 200MP u svoj novi flagship uređaj.

Da, dobro ste pročitali, dve stotine megapiksela u jednom mobilnom telefonu. Dakle, Samsung nastavlja igru velikih brojeva u svom nastojanju da korisnicima ponudi fotografsku alternativu popularnim mobilnim uređajima kompanije Apple.

Novi serija mobilnih telefona kompanije Apple, iPhone 14, očekuje nas u drugoj polovini godine, najverovatnije tokom meseca septembra. Tradicionalno, Samsung će predstaviti svoju flagship Galaxy S seriju telefona početkom 2023. godine, pa se očekuje ljuta borba između novih Samsung i Apple telefona na polju kvaliteta fotografije.

200.jpg

Apple menja iPhone kameru

iPhone 14 Pro telefoni najverovatnije će unaprediti senzor glavne kamere na rezoluciju od 48MP, što je ogromno unapređenje u odnosu na rezoluciju glavnog senzora u trenutnim flagship telefonima ove kompanije od 12MP. Očekuje se i da novi senzor koristi neku tehnologiju spajanja piksela, pa će rezultujuće fotografije najverovatnije biti 12MP.

Kamera senzor na Samsung S23 pametnom telefonu će takođe koristiti neku “pixel binning” tehnologiju kombinovanja susednih piksela kako bi se smanjila veličina same fotografije bez gubitka na njenom kvalitetu. Takođe, očekuje se i podrška za fotografisanje u punoj rezoluciji.

Naravno, ovo je jedno veliko ali, jer kao što znamo, kvalitet fotografije ne zavisi samo od maksimalne rezolucije koju senzor omogućava. Postoji tu mnogo drugih, a mnogi bi rekli i bitnijih, parametara koji fotografije čini boljim ili lošijim.

Na kraju, tu je i subjektivan osećaj korisnika. Neko jednostavno voli filozofiju fotografisanja koju nudi kompanija Apple, dok drugi preferiraju Samsung. Svejedno, stvarno jedva čekamo da vidimo šta će tačno doneti broj 200.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare