Samsung je preuzeo prvo mjesto od Intela po isporuci čipova tokom drugog tromjesečja - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Samsung je preuzeo prvo mjesto od Intela po isporuci čipova tokom drugog tromjesečja

Analitička kompanija IC Insights je objavila izveštaj koji ističe da je Samsung postao najveći dobavljač čipova, preuzevši prvo mjesto od Intela, tokom drugog tromjesečja 2021. godine.

Samsungova prodaja poluprovodnika je porasla za 19 procenata, a podstaknuta je povećanom potražnjom za DRAM i flash memorijom. To je rezultiralo prihodom od 20.3 milijarde dolara tokom drugog tromesečja.

Projekcije su takođe optimistične kada su u pitanju Samsungovi budući rezultati, a očekuje se da će kompanija za 10% dodatno povećati prihode tokom trećeg tromesčja, na 22,3 milijarde dolara.

Samsung je preuzeo prvo mesto od Intela po isporuci čipova tokom drugog tromesečja

Drugi proizvođači, kao što su Nvidia, MediaTek i SK Hynix, zabeležili su povećanje prihoda od 14 i 17 i 21 procenat. Intel, TSMC, Qualcomm i Broadcomm su takođe zabeležili manje povećanje (između jedan i tri odsto).

Zanimljivo je da AMD nije bio pozicioniran u Top 10 tokom drugog tromesečja, uprkos rastu prodaje od 12 procenata. Da bi se plasirala u prvih 10, potrebno je da kompanija isporuči poluprovodnike u vrednosti od 4,3 milijarde dolara.

Izvor: PocketNow

Danas objavljeno

Gmail postao pametniji

Vanja A

Huawei predstavio novi EMUI 13 operativni sistem

Vanja A

G.Skill pustio u prodaju DDR5-8000 Trident Z5 memorije

Vanja A

Ostavite komentar