Samsung je patentirao nekoliko neobičnih ideja za telefone - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung je patentirao nekoliko neobičnih ideja za telefone

Samsung, kao i mnoge druge kompanije, konstantno radi na velikom broju ideja i rješenja. Patently Apple je sada otkrio nekoliko patenata za telefone, na kojima Samsung potencijalno radi.

Jedan od ovih patenata opisuje telefon koji ideju crpi iz Huawei Mate X dizajna. Patent opisuje telefon koji se rasklapa ka spolja, za razliku od aktuelnog Galaxy Fold modela koji se savija ka unutra. Naravno, ostaje da se vidi koliko je Samsung ozbiljan u implementiranju ovakvog rešenja u neki od svojih budućih uređaja.

Zanimljiv je još jedan patent, u kojem se južnokorejska kompanija poigrava sa idejom kreiranja modularnog telefona. Ovi moduli stižu u formi “tabova” odnosno umetaka, koje se mogu kačiti ili odvajati od telefona. Na ovaj način bi bilo moguće dodavati novi hardver, dodatnu bateriju i druge elemente.

Ideju modularnih telefona smo viđali i ranije, ali nije postala prihvaćena od strane industrije smartfona. Ostaje da se vidi da li će Samsungova rešenja biti samo zaštita ideja ili će biti deo konkretnih proizvoda.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Kafanska budućnost: Kad piće sipa robotizovani šanker

V.R.

Days Gone stiže konačno za PC

V.R.

Maliciozna Firefox ekstenzija napadačima otvorila put ka Gmail nalozima žrtava

V.R.

Ostavite komentar