9. Maja 2022.

Samsung Internet pojačava bezbjednost i privatnost

Big Portal

„Sa svakom novom generacijom Samsung Interneta, posvećujemo se izradi vrhunskog iskustva pregledavanja koje nikada ne dovodi u pitanje privatnost ili bezbednost. Samsung Internet 17.0 rezultat je dugogodišnjeg istraživanja kojim smo omogućili da dosad najmoćnije i najzaštićenije iskustvo pregledavanja bude dostupno svim korisnicima Galaxy uređaja“, rekla je Heejin Chung, direktorka Web R&D grupe u MX (Mobile eXperience) Business sektoru kompanije Samsung Electronics.

Privatnost po vašoj meri

Samsung Internet 17.0 unapređuje inteligentnu Smart anti-tracking funkciju koja se sada može uključiti prema sopstvenim zadatim parametrima. Ova pametna funkcija pomaže u blokiranju trećih strana koje pokušavaju da prate lične podatke korisnika, a za dodatnu zaštitu prilikom upisivanja željene URL adrese na Samsung pregledaču korisnici mogu da aktiviraju i bezbedniju HTTPS opciju.

Brz i lak pristup za privatne aktivnosti

Samsung Internet 17.0 pruža sveobuhvatan pregled načina na koji Samsung browser štiti web iskustvo korisnika. Uz Samsung Internet 17.0, vizuelni snimak kontrolnog dela za privatnost korisnika dostupan je i putem Quick Access stranice za brzi pristup. Ovo nudi detaljan zapis o nedeljnim aktivnostima i postavkama koje se mogu dodatno prilagoditi tako da odgovaraju preferencijama privatnosti svakog korisnika pojedinačno.SamsungInternet.jpg

Samsung Internet 17.0 pruža mogućnost korišćenja spoljnog sigurnosnog sistema ili sigurnosnih ključeva na uređaju kao zamenu za SMS ili dvofaktorsku proveru autentičnosti.

Snažnije korisničko iskustvo

Najnovije ažuriranje Samsung web browsera uključuje i nekoliko poboljšanja za celokupno korisničko iskustvo poput mogućnosti povlačenja i ispuštanja kartica u posebne grupe kartica, što omogućava bolju navigaciju i organizaciju različitih kartica bržom i jednostavnijom.

Samsung je prošle godine uveo opciju sinhronizacije koja omogućava da otvorite tab na jednom, a nastavite na drugom uređaju. Sa novbinama i unapređenjima podrazumevanog pretraživača na svojim uređajima Samsung želi ozbiljno da napadne tržište mobilnih browsera na kojem Chrome suvereno dominira godinama.

Samsung Internet 17.0 donosi i obogaćeno iskustvo pretraživanja kroz markere, istoriju i sačuvane stranice. Browser prepoznaje uobičajene greške korisnika pri pisanju, pa tako iz baze podataka, koja se temelji na markerima i sačuvanim stranicama, može obraditi različite upite za podudaranje na temelju reči kako bi se pronašli izrazi ili čak cele rečenice. Dodatno, fonetsko podudaranje takođe omogućava traženje određenih pojmova na osnovu toga kako zvuče, a mogućnosti prevoda su pojačane dodatkom od pet jezika, čime je ukupan broj dostupnih jezika povećan na 26.

 Saopštenje za javnost

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare