Samsung i Xilinx kreiraju najmanji SSD na svijetu - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Samsung i Xilinx kreiraju najmanji SSD na svijetu

Tokom Virtual Flash Memory Summit-a, Samsung i Xilinx su predstavili svoj prvi SmartSSD – koji ima potencijal da promijeni način na koji industrija posmatra skladišne uređaje.

Sa SmartSSD-om, Samsung kombinuje svoje NAND skladište sa Xilinx FPGA kako bi se povećala raznovrsnost skladišnih aplikacija, premeštajući upravljanje bazama podataka i procesiranje od CPU-a i smeštajući ih direktno na skladišne uređaje. Ovo Samsung SmartSSD-u omogućava da isporuči značajno veće brzine, višu kompresiju podataka i developerima softvera omogućava da kreiraju nova hardverski akcelerisana skladišna rešenja.

Samsungov aktuelni SmartSSD je model od 4TB, koji može da se iskoristi za skladištenje do 12TB podataka preko akcelerisane transparentne kompresije. Ova kompresija se može koristiti da omogući do 10 puta više skladišnog kapaciteta u nekim slučajevima.

Zahvaljujući Xilinx-ovo onboard SSD procesiranju, omogućavajući da se rastereti procesor i da se ti resursi usmere na druge zadatke.

Samsungov SmartSSD će koristiti 2.5-inčni U.2 format i stiže u verziji sa 4TB prostora. SSD-ovi se mogu naručiti kod Samsunga, a generalna dostupnost se očekuje početkom 2021. godine.

Izvor: Overclock3d/Benchmark

Danas objavljeno

Tim Kuk: “Obični ljudi ne razumiju šta je metaverzum”

Vanja A

Više niko ne vjeruje kompaniji Google

Vanja A

Nova Strava aplikacija od sada na Huawei nosivim uređajima

Vanja A

Ostavite komentar