Samsung i LG će proizvoditi LTPO panele za iPhone 13 Pro i 13 Pro Max - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung i LG će proizvoditi LTPO panele za iPhone 13 Pro i 13 Pro Max

Ranije su se već pojavljivale informacije o tome da će Apple koristiti LTPO OLED panele na svoja dva iPhone 13 Pro telefona. Najnoviji izveštaj stiže od strane DigiTimesa, koji tvrdi da će Samsung i LG proizvoditi ove panele.

Trenutno, dve kompanije su procesu prebacivanja svojih proizvodnih linija namenjenih iPhone-ima na LTPO. U januaru je The Elec istakao da će samo Samsung Display biti spreman da snabdeva Apple novim tipom displeja, te da će se LG Display priključiti naredne godine. Ukoliko je izveštaj DigiTimesa tačan, Aplle sada ima dva spremna dobavljača LTPO displeja.


Kada su u pitanju standardni iPhone 13 i iPhone 13 mini, oni će zadržati stariju LTPS OLED tehnologiju, sa panelima koje proizvode LG i BOE. Nova LTPO tehnologija manje troši i lakše omogućava prilagodljive stope osvežavanja.

Prema navodima analitičara, iPhone 13 serija će biti predstavljena u septembru, a ovo će biti povratak uobičajenom rasporedu objave. Ukoliko se pojave problemi sa lancem snabdevanja, Apple bi objavu nove iPhone linije mogao pomeriti za oktobar.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Apple protiv Epic Games-a – Počelo suđenje

Vanja A

PS5 patike – ako imate konzolu morate imati i obuću!

Vanja A

Pametna tastatura Click&Touch 2 je osvojila priznanje Red Dot Award: Product Design 2021

Vanja A

Ostavite komentar