Samsung Galaxy Z Fold3 se našao na testu izdržljivosti ekrana - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung Galaxy Z Fold3 se našao na testu izdržljivosti ekrana

Testovi, u kojima se testira izdržljivost ekrana, nisu više toliko zanimljivi jer su proizvođači sve uspešniji u implemenziranju čvrstih i otpornih okvira između dva panela od stakla. Međutim, kako se na jednom ovakvom testu snalazi Samsung Galaxy Z Fold3 5G?

Okvir najnovijeg Fold modela je kreiran od Samsungovog prilagođenog Armor Aluminum materijala, koji bi trebalo da je za 10% jači od 7000 serije aluminijuma koji se uobičajeno koristi na telefonima. Eksterne stranice su pokrivene Gorilla Glass Victus zaštitom.

Kada je zatvoren, Z Fold3 padove izdržava poput standardnih telefona zahvaljujući eksterijeru od stakla i metala. Ali šta se dešava ako telefon ispustite sa otvorenim ekranom. Da li je dovoljan novi PET zaštitni sloj, za koji Samsung ističe da je 80% otporniji od onoga što ima Z Fold2.


Odgovor na ovo daje PhoneBuff, sa testom pada za Samsung Galaxy Z Fold3 ekran kako u zatvorenom, tako i u otvrenom položaju. Ukratko, unutrašnji ekran je ostvario mnogo bolji rezultat nego što bi se očekivalo. Tu su i neki drugi testovi kojima su podvrgnuti ekrani ovog telefona.

Iako se Galaxy Z Fold3 pokazao značajno izdržljivijim u odnosu na S21 Ultra, i dalje se preporučuje korišćenje zaštite za ekran ali i ozbiljno razmatranje upotrebe zaštitne futrole. Više pogledajte u pratećem videu.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Održano takmičenje u hakovanju – Windows 10 najviše puta hakovan

Vanja A

Intel Core i9-12900K overklokovan do 5.2GHz na svim jezgrima za performanse

Vanja A

Corsair donosi Elite LCD seriju AIO kulera

Vanja A

Ostavite komentar