19. Maja 2022.

Samsung Galaxy Z Flip4 će imati Snapdragon 8 Gen 1+ čipset?

Big Portal

Malo nostalgije, malo mode, i malo stvarne funkcionalnosti su glavni aduti ovakvih telefona, naravno, uz taj “vidi šta mogu” trenutak kada ga rasklopite odmah po vađenju iz džepa.

Novi sklopivi pametni telefoni očekuju se od kompanije Samsung – Galaxy Z Flip4 i Fold4, a trebalo bi da se pred publikom nađe tokom avgusta meseca ove godine. Do sada nije bilo preterano mnogo informacija o ovom telefonu, ali sada je osvanuo na sajtu Geekbench i poznata je jedna od glavnih specifikacija ovog uređaja.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+

Kompanija Samsung odabrala je najbrži Qualcomm procesor koji još uvek nije zvanično predstavljen kao čipset za svoj Galaxy Z Flip4 mobilni telefon. Kako prenosi portal Wccftech, a prema informacijama od insajdera Ice Universe, ovaj telefon donosi Snapdragon 8 Gen 1+ procesor i 8GB radne memorije.

flipzi4.jpg

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+ izrađen je u 4 nm proizvodnom procesu kompanije TSMC, ima jedno Cortex X2 jezgro na 3,19 GHz, tri Cortex-A710 jezgra na 2,75 GHz, kao i četiri Cortex-A510 jezgra na frekvenciji 1,8 GHz.

Rezultati

Ovaj pametni telefon je, sudeći prema fotografiji koju je na društvenu mrežu Twitter postavio Ice Universe, ostvario rezultat od 1277 u single-core operacijama 3642 u multi-core poslovima. Primera radi Samsung Galaxy Z Fold3 sa Snapdragon 8 Gen 1 u Geekbench testu ima oko 1050/3160 poena.

Međutim, još uvek nema informacija o kapacitetu baterije niti o autonomiji ovog uređaja, što su za korisnike podaci jednako bitni kao i sirove performanse. Oficijelno, moraćemo da sačekamo avgust, ali mislimo da će se nezvanične informacije pojaviti pre tog roka.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare