1. Novembra 2021.

Samsung Galaxy Z Flip3: Prvi sklopivi koji je preživeo potpuno rastavljanje

Big Portal

Zack sa JerryRigEverything YouTube kanala je sada uspeo po prvi put, iako je isti Samsung Galaxy Z Flip3 uređaj čak pretrpeo štetu od ranijeg testa izdržljivosti.

Svako može manje-više dobro da rastavi mobilni telefon, ali pravi profesionalac se prepozna tek kada ga ponovo sastavi. Naravno, ovo se odnosi i na obične pametne telefone, ali još više na sklopive, koji postavljaju potpuno nove izazove za stručnjake za rastavljanje, posebno ako iz šasije uklone i fleksibilan, ali obično vrlo lomljiv AMOLED ekran.

Otvaranje Galaxy Z Fold3 telefona je tek nedavno ponovo pokazalo šta može poći po zlu i koliko su složeni plastični i ultra-tanki stakleni slojevi Samsungovog premijum sklopivog uređaja. Izazov sa otvaranjem manjeg brata na preklop je bio ogroman i odmah da kažemo – uspelo je.

Uprkos prethodnom testu izdržljivosti, Zack sa kanala JerryRigEverything uspeo je da rastavi Galaxy Z Flip3 do šarke, a zatim ga ponovo sklopi i natera da radi. Ne samo da su dve baterije, zvučnici i druge komponente kao što je USB-C port za punjenje skinuti, plastični AMOLED na prednjoj strani je takođe pažljivo odvojen, što nam je dalo uvid u rashladne slojeve ispod njih i silikonsku zaštitu od vode za povezivanje kablova između dve polovine kućišta.

Potpuna popravka Galaxy Z Flip 3 je u osnovi moguća, iako su vam potrebni ne samo odgovarajući rezervni delovi, već i mnogo strpljenja i iskustva.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare