6. Aprila 2022.

Samsung Galaxy S23 serija i Galaxy S22 FE bi mogli da koriste MediaTek SoC na nekim tržištima

Big Portal

Sada, novi izveštaj iz BusinessKorea kaže da kompanija planira da pređe na MediaTek-ov flagship SoC za sledeću premijum Galaxy S23 seriju i Galaxy S22 FE srednjeg ranga na nekim tržištima.

Samsung koristi MediaTek SoC za svoje jeftine pametne telefone i pametne telefone srednjeg ranga, a prema izveštaju, oko polovina pametnih telefona Galaxy S22 FE i Galaxy S23 pametnih telefona prodatih u Aziji koristiće MediaTek čip.

Najnoviji MediaTek-ov najjači model, Dimensity 9000 je u rangu sa Snapdragon 8 Gen 1 u pogledu performansi. Međutim, manji broj korisnika je prijavilo probleme sa “štucanjem” S22 serije koju pokreće Exynos 2200 SoC.

Mediatekinfo.jpgAko Samsung iskoristi MediaTek SoC za svoj sledeći flagship model, to će verovatno biti naslednik Dimensity 9000 čipseta. Međutim, nije jasno da li će Dimensity 9000 pokretati S22 FE. Nekoliko meseci smo udaljeni od sledećeg Samsungovih flagship i FE modela, tako da su u Samsungu sve opcije moguće pre nego što se donese odluka koji će se sledeći SoC koristiti za telefone u drugoj polovini ove godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare