11. Jula 2022.

Samsung Galaxy S23 neće imati Exynos čipset, prelazi se na Snapdragon 8 Gen 2

Big Portal

Da li je u pitanju samo činjenica da Samsung želi da svi telefoni S23 serije svuda budu isti, ili je problem u performansama Exynos 2300 čipseta, još uvek nije poznato, ali Kuo kaže da su performanse glavna kočnica.

Razlike u performansama, bateriji, zagrevanju i slikama

Problem sa dva različita čipseta generalno nikada nije bio dobro prihvaćen kod publike, pa su 2020. godine Samsung fanovi širom sveta podneli peticiju sa nekoliko desetina hiljada potpisa da Samsung prestane da koristi Exynos čipove. Ovo je posledica činjenice da su postojale razlike u performansama, bateriji, zagrevanju, ali i kvalitetu slika između telefona sa različitim verzijama čipseta.

Iako je Samsung godinama tvrdio da Exynos i Snapdragon procesori prolaze kroz iste stroge i rigorozne test procedure i testiranja kako bi se obezbedile konzistentne i optimalne performanse, čini se da korisnici širom sveta nisu bili previše zadovoljni.

Ovogodišnji Exynos 2200 čipset je izašao nakon glasina da ima problema sa performansama. Direktnim poređenjem verzije sa Exynos 2200 i Snapdragon 8 gen 1 pokazano je da su im performanse jako slične, ali da Qualcomm čipset i dalje ima bolju grafiku, kao i da procesor za obradu slike radi malo drugačije kod Exynos verzije.

Unifikacija

Ruku na srce, Ming-Či Kuo nije izneo zvanične informacije i takvih sigurno neće biti do početka naredne godine kada Samsung i zvanično ne predstavi svoju novu generaciju telefona. Ono što su predstavnici kompanije Samsung izjavili početkom ove godine je da ova kompanija planira da „novi čipset budi jedinstven za sve Galaxy telefone“. Niko nije precizirao da li se misli na in-house Exynos ili Qualcomm Snapdragon 8 gen 2 čipove.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare