Samsung Galaxy S11 serija: Procurio datum predstavljanja, detalji ekrana i kamera - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung Galaxy S11 serija: Procurio datum predstavljanja, detalji ekrana i kamera

Očekuje se da će Samsung svoju Galaxy S11 seriju objaviti u februaru, a ako je verovati nedavnom izveštaju, izgleda da će Galaxy flagship telefoni biti ozvaničeni 11. februara.

Ove informacije dolaze nam od Nicka Oikonomoua iz MatrixLife-a, koji tvrdi da se upoznao sa detaljima GalaxyS11 linije na jednom zatvorenom sastanku.

Osim što je otkrio datum predstavljanja serije S11, Oikonomou potvrđuje i neke karakteristike Galaxy S11, S11e i S11+ uređaja.

Oikonomou kaže da će seriju S11 pokretati Exynos 990 SoC, ali kao i uvek tu će biti i Snapdragon verzija. Trio će podržavati brzo punjenje od 25 W, a uz njega će doći i punjač od 25 W.

Galaxy S11 biće dostupan u konvencionalnim SIM i eSIM verzijama, a Plus varijanta će podržavati 5G mogućnost povezivanja.

Ranije ovog meseca pouzdani dojavljivač Evan Blass otkrio je da će S11 i S11 + imati ekrane 6.7 “i 6.9″. S11e će, međutim, imati ekran od 6.2″ ili 6.4”. Pa, Oikonomou potvrđuje dojavu Blassa i kaže da će se S11 i Plus varijanta moći pohvaliti sa 120Hz ekranima, a vlasnici će moći da zaključaju brzinu osvežavanja ili pustiti da se automatski promeni.

Izveštaj dalje tvrdi da će Galaxy S11 serija imati ekrane sa punchhole kamerama u sredini, a ekrani će verovatno biti SAMOLED tipa.

Kada su optičke jedinice u pitanju, Oikonomou kaže da će se S11 i S11+ pohvaliti quad setom kamera, sa 108MP jedinicom kao glavnim senzorom.

Podešavanje će uključivati 48MP telefoto jedinicu sa 10x zumiranjem i 100x hibridnim zumom, a ako je možda u pitanju nedavno prijavljeni patent, onda ćemo ga videti zajedno sa 5x optičkim zumom s OIS-om.

Oikonomou takođe kaže da će ovi premium telefoni imati funkciju koja će korisnicima omogućiti da snimaju video zapise glavnom kamerom i istovremeno gledaju kako će izgledati snimak iz telefoto i ultraširokog režima. Ovo bi mogla biti funkcija Director’s View o kojoj smo čuli glasine ranije ove nedelje.

U međuvremenu, Samsung je podneo prijave EUIPO-u (Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu) kako bi zaštitili nove funkcije kamera pod nazivom Single take i Video spin. Prvi će vlasnicima dozvoliti snimanje niza fotografija i kratkih video snimaka ali nije još uvek do kraja jasno šta će tačno raditi s njima.

Zvanično predstavljanje Galaxy S11 serije je za svega par meseci pa očekujemo uskoro još detalja.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

ViewSonic je predstavio nekoliko pristupačnih VRR monitora iz VX18 serije

Zeljka

Samsung i LG će proizvoditi LTPO panele za iPhone 13 Pro i 13 Pro Max

Zeljka

Epic Games na svojoj prodavnici u toku sljedeće nedjelje dijeli čak 3 besplatne igre – Evo koje su!

Zeljka

Ostavite komentar