12. Oktobra 2022.

Samsung dodatno proširuje ekosistem zdravlja sa još više povezanih i raznovrsnih usluga

Big Portal

Ovi alati uključuju program Samsung Privileged Health SDK za odabrane partnere, Fall Detection API za podršku sigurnosti korisnika, novo Samsung end-to-end istraživačko rešenje za obrazovne, kliničke i zdravstvene programere, kao i stalne prilike za partnere koji koriste Health Connect .

“Zdravstveni temelji delovanja kompanije Samsung ukorenjeni su u našem naprednom hardveru i tehnologiji senzora, a potpomognuti našim otvorenim ekosistemom i saradničkim pristupom. Zbog toga sam uzbuđen što mogu da najavim proširene alate za razvojne programere, API-je i ponude partnera koji omogućavaju stručnjacima, istraživačkim centrima i univerzitetima da unaprede praćenje nosivih uređaja i mogućnosti uvida za šire zdravlje, dobrobit i sigurnost,” rekao je TaeJong Jay Yang, izvršni potpredsednik i vođa tima za istraživanje i razvoj zdravlja u Mobile eXperience Business odeljku, Samsung Electronics.

Samsung Privileged Health SDK: unapređenje preventivne sigurnosti u vožnji

Samsung sarađuje sa odabranim liderima u industriji na razvoju personalizovanih opcija za praćenje zdravlja. Sa sigurnošću, kao jednim od fokusnih područja delovanja kompanije Samsung, ova saradnja će rezultirati potpuno novim preventivnim alatima za identifikovanje ranih znakova umora i stresa vozača kako bi putevi bili sigurniji.

Kompanija Samsung, i njen rad sa kompanijom Tobii, globalnim liderom u praćenju pokreta očiju i rada na računaru, usmerenim na analiziranje i predviđanje uzoraka ljudske pažnje koji razvija softver za praćenje pospanosti, jedan je od primera. Ako korisnici tako odluče, Samsung Privileged Health SDK omogućuje Tobiiju da oseti otkucaje srca u stvarnom vremenu snimljene senzorima Galaxy Watch pametnog sata i obradi ih kako bi odredio nivo pospanosti korisnika. Takođe, Harman, vodeća kompanija u tehnologiji povezanih automobila, audio inovacija i IoT rešenja, nedavno je predstavila Ready Care, celokupno automobilsko detektovanje u kabini i prilagođeno rešenje za sigurnost i udobnost vozača. Osim detekcije distrakcije, umora i vitalnih znakova, korisnici mogu da dopuste Ready Care-u merenje kognitivnog opterećenja i nivoa stresa i mogu dati predloge za alternativne rute za smanjenje stresa vozača.

Usluge za praćenje zdravlja: Novi API za detekciju pada za veću sigurnost

Health Services pruža API-je koji programerima i ostalim licima omogućavaju da iskoriste snažne senzore i algoritme na Galaxy Watch pametnom satu za preciznije i naprednije zdravstvene mogućnosti. Kompanija Samsung uvodi novi API u ekosistem koji nudi podesivu osetljivost za detekciju pada, jačajući preventivnu sigurnost i postavljajući teren za još više potencijalnih mogućnosti.

Razvojni programeri sada mogu da kreiraju usluge pomoću algoritama otkrivanja pada Galaxy Watch pametnih satova koji osećaju korisnikovo posrtanje ili pad kombinujući različite senzore, uključujući akcelerometar i žiroskop. Ovaj API omogućava razvoj aplikacija za korisnike koji se mogu susresti s neočekivanim nezgodama kao što su stariji korisnici ili oni koji se bave opasnim fizičkim poslovima. Nadalje, Galaxy korisnici čak mogu prilagoditi nivoe osetljivosti – bilo da stoje mirno, kreću se ili vežbaju – putem aplikacije Galaxy Wearable. Poput praćenja spavanja koji prepoznaje nemirne pokrete ili padove s kreveta, kako bi prikazao celu sliku korisnikovog sna, ovaj API otvara nove mogućnosti za programere, ali i korisnike.

Rešenje za celo istraživanje: ubrzavanje usluga za praćenje zdravlja i istraživanja

Samsung takođe predstavlja projekat otvorenog koda koji pruža end-to-end cela rešenja koja kombinuju SDK, pozadinski sastav i portal za razne zdravstvene aplikacije. Ovaj sveobuhvatni skup alata za zdravstvenu brigu osnažuje istraživanja i klinička iskustva, počevši od nivoa programera, isporučujući napredne uvide putem Galaxy pametnih satova i nosivih uređaja za podršku medicinskim istraživanjima u ustanovama, bolnicama, wellness centrima i šire.

Istraživači mogu da koriste ovaj projekat otvorenog izvornog koda za izradu modula koji učesnicima omogućavaju da se pridruže studiji na nesmetan i informisan način, pojednostavljujući proces uključivanja. Fleksibilni predlozi anketa takođe su postavljeni kako bi se zadovoljile potrebe organizacija koje se stalno menjaju. Odatle se relevantni podaci i uvidi lakše prikupljaju s nosivih uređaja, dok se učesnici kroz ceo proces vode korisnim uvidima. Šifrirani podaci o učesnicima zatim se prenose u pozadinski sistem gde zdravstvene i medicinske zajednice prate i analiziraju prikupljene uvide kako bi bolje formirale planove lečenja za pacijente, nadolazeća istraživanja i još mnogo toga. Više detalja o novom projektu objaviće Sebastian Seung, predsednik i direktor istraživanja kompanije  Samsung, na SDC22 uvodnom predavanju.

Galaxy_watch5pro.jpg

Health Connect: bolji uvid i kontrola podataka

Health Connect, najavljen u saradnji s kompanijom Google, tokom proleća 2022. godine, nudi razvojnim programerima jedan skup API-ja koji omogućuje besprekorno stvaranje novih fitness i zdravstvenih iskustava. Trenutno dostupan u beta verziji, Health Connect nudi korisnicima način za centralizovane kontrole privatnosti koje olakšavaju davanje dopuštenja aplikacijama za zdravlje i fitness sa kojima žele da dele svoje podatke na uređaju. Sada su Samsung Health i Fitbit, zajedno s vodećim aplikacijama za zdravlje i fitness uključujući Leap Fitness, MyFitnessPal i Withings, usvojili Health Connect kako bi omogućili sveobuhvatnije wellness iskustvo. Uz dozvolu korisnika, programeri aplikacija mogu da iskoriste određene podatke podeljene putem Health Connect-a za korišćenje u svojim aplikacijama kako bi korisnicima pružili celokupnu sliku njihovog zdravlja.

Kompanija Samsung posvećena je svojoj zajednici, koja uključuje korisnike, programere i šire – želi da pruži poboljšane alate i resurse za izgradnju i iskorišćavanje više povezanih i raznovrsnih zdravstvenih usluga. Kao deo sveobuhvatnih Samsung wellness inicijativa, kompanija će nastaviti da isporučuje ekspanzivan ekosistem, o kome će Samsung zajednica čuti više tokom SDC22, koji korisnicima omogućuje više uvida i informacija o zdravlju i dobrobiti.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare