Samsung će navodno lansirati 8K MiniLED i 4K OLED televizore 2022. godine - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Samsung će navodno lansirati 8K MiniLED i 4K OLED televizore 2022. godine

Prema izvorima, linija high-end televizora kompanije Samsung u 2022. će uključivati 8K MiniLED i 4K OLED televizore.

Ovi top proizvodi dolaze sa impresivnim tehnologijama koje je razvila korejska tehnološka kompanija. 8K MiniLED TV će biti najjači u ponudi i nosiće Neo QLED TV brendiranje.

Samsung-ovi MicroLED televizori su sam vrh ponude, ali kompanija za sada proizvodi samo manji broj jedinica kako bi zadovoljila potražnju svoje klijentele iz vrha tržišta. Oni tek treba da budu proizvedeni u broju koji bi zadovoljio i druge segmente, iako je to u ovom trenutku isključivo ekonomska odluka. 8K Neo QLED televizor je vrh ponude, a slede ga 4K OLED televizori. Tehnologiju prikaza za Neo QLED treba da obezbedi Samsung Display i veruje se da OLED tehnologija može da ponudi 8K rezoluciju, iako Samsung ograničava OLED na 4K koji će proizvoditi LG Display.

microled.jpg

Neo QLED 4K je takođe deo linije televizora za 2022. Samsung planira da proda 3 miliona jedinica 8K QLED i do 2 miliona 4K modela. Samsung je trenutno u pregovorima sa LG Display-om o nabavci do 2 miliona jedinica W-OLED 4K panela kako bi postigli zacrtane prodajne ciljeve. Očekuje se da bi jeftiniji OLED televizori mogli imati veću potražnju od QLED-a, iako ostaje da se vidi koja je marketinška strategija na snazi kako bi podstakla očekivanja kompanije.

Samsung takođe razvija svoje kapacitete za proizvodnju OLED panela iz svoje podružnice, Samsung Display. U tom cilju, saradnja Samsung-LG će najverovatnije biti prekinuta do 2024. godine kada bi Samsung počeo sam da proizvodi ove panele.

Benchmark.

Danas objavljeno

Samsungov skener otiska prsta će navodno biti 2,5 milijarde puta sigurniji do 2025. godine

Vanja A

Korisnici širom svijeta prijavljuju da je Fejsbuk pao

Vanja A

Predstavljene natrijum-jonske baterije, jeftinije i podjednako dobre kao litijumske

Vanja A

Ostavite komentar