Samsung će navodno kreirati 14nm CPU-ove za Intel - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Samsung će navodno kreirati 14nm CPU-ove za Intel

Intel je tokom ove godine vratio svoju titulu najvećeg proizvođača čipova (koju je neko vrijeme držao Samsung), ali ovo ne olakšava situaciju u kojoj se kompanija nalazi.

To se posebno odnosi na aktuelni period, kada AMD ostvaruje odlične rezultate, donosi 7nm CPU čipove za desktop i radne stanice, pa čak i GPU-ove za mejnstrim korisnike.

Iako je tokom trećeg tromesečja zabeležio rekordnu zaradu, Intelovi problemi sa 14nm CPU zalihama se nastavljaju, a ovo je dovelo do odlaganja 10nm proizvoda za desktop sisteme. Ovo će svakako ići u korist AMD-a, čiji Ryzen procesori su trenutno izuzetno popularni i odlično se prodaju na Amazonu.

Ipak, Intel je odlučio da ne gubi vreme i već je kontaktirao TSMC i Samsung koji će kompaniji pomoći da proizvede deo 14nm CPU-ova kako bi se ostvarili trenutni zahtevi tržišta koji su viši od očekivanog.

Prema navodima, Samsung je sklopio sporazum o velikoj porudžbini od strane Intela za 14nm čipove, koja će južnokorejskoj kompaniji omogućiti značajan podsticaj nakon što je potražnja na tržištu memorija doživela veći pad.

Izvor: TechSpot/Benchmark

Danas objavljeno

Novi Dell monitori imaju izdižuću kameru i mikrofone sa utišavanjem buke

Vanja A

Novi MacBook Pro modeli bi mogli imati izrez u displeju

Vanja A

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Ostavite komentar