Samsung bi mogao konačno riješiti problem kamere ispod ekrana - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung bi mogao konačno riješiti problem kamere ispod ekrana

Ekrani naših telefona postaju sve veći i da bi rešili taj problem, proizvođači telefona pomeraju ivice ekrana do krajnjih granica kako bi eliminisali granice kako bi pomogli u održavanju veličine telefona. Na žalost, prednjoj kameri i senzorima i dalje treba mesto, zbog čega su se neke kompanije odlučile za izreze u ekranu.

Očigledno je da bi idealno bilo riješenje da kamera bude smještena ispod ekrana, a već neko vreme Samsung radi na tome. Čini se da bi kompanija konačno mogla da bude spremna jer je za predstojeći događaj Display Week 2021 Samsung najavio sopstvenu tehnologiju kamera ispod ekrana.

Prema Samsungu: „To je full screen tehnologija koja minimalizuje masku i maksimizira ekran postavljanjem prednje kamere na deo okvira postojećeg IT uređaja ispod panela, a funkcije kamere obezbeđuje povećanjem propusnosti dela panela gde se modul kamere nalazi.

Samsung bi mogao konačno rešiti problem kamere ispod ekrana

Problem stavljanja kamere ispod ekrana je suočavanje sa potencijalno pogoršanim kvalitetom slike, što bi moglo objasniti zašto je Samsungu trebalo nešto duže vremena od konkurencije. Ostaje da se vidi da li je Samsungovo rešenje možda bolje od ostalih, pa se nadamo da ćemo uskoro imati više detalja i možda neke uzorke slika.

Izvor: Phandroid

Danas objavljeno

Dve indie igre besplatne na Epic, retro strategija na GOG

Vanja A

Razer najavio svoju Edge 5G Android konzolu

Vanja A

Sa Međunarodne svemirske stanice bezbjedno se vratila tri ruska kosmonauta

Vanja A

Ostavite komentar