Samsung bi mogao da vrati hlađenje preko parne komore na svoje telefone iz 2022. godine - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung bi mogao da vrati hlađenje preko parne komore na svoje telefone iz 2022. godine

Samsung bi mogao ponovo da uvede hlađenje preko parne komore na svoje pametne telefone iz serije 2022, što je tehnologija koja je nedostajala Galaxy S21 seriji. Prema navodima Digitimes-a, koji citira izvore lanca snabdevanja, dobavljači se pripremaju za razvoj Samsungove parne komore. Na ovo je uticala ubrzana primena tehnologija poput 5G, dok čipsetovi postaju sve moćniji.

Samsung je prethodno koristio parne komore kod Galaxy S10 Plus modela. Kompanija je tvrdila da je time poboljšala efikasnost i performanse telefona. Ali od tada se tehnologija hlađenja nije pojavila na svim Samsungovim premijum modelima. Testovi rastavljanja su pokazali da nisu svi Galaxy S20 i Note 20 uređaji imali tehnologiju. Galaxy S21 serija je u potpunosti odbacila parnu komoru kao način hlađenja.


Za Samsung bi koristi od ove implementacije bile očigledne. Manje zagrevanje pozitivno utiče na rad baterije. Niže temperature takođe znače da čipset može da radi na svom maksimumu tokom dužeg vremenskog perioda, što je važan aspekt za igre, benchmarking i snimanje videa. Kao rezultat, na gejming telefonima često se mogu pronaći parne komore, potpomognute ventilatorima za hlađenje.

Međuitm, parne komore imaju i neke mane. Zauzimaju više prostora unutar kućišta uređaja, a to je prostor koji bi inače odlazio na veće baterije, dodatne antene ili druge elemente.

Izvor: Android Authority

Danas objavljeno

Samsungov skener otiska prsta će navodno biti 2,5 milijarde puta sigurniji do 2025. godine

Vanja A

Korisnici širom svijeta prijavljuju da je Fejsbuk pao

Vanja A

Predstavljene natrijum-jonske baterije, jeftinije i podjednako dobre kao litijumske

Vanja A

Ostavite komentar