30. Jula 2022.

Šampionka US opena izazvala “skandal” u Britaniji zbog Rusa

Big Portal

Radi se o nekadašnjem ruskom teniseru, Dmitriju Tursunovu, koji će biti četvrti stručnjak koji ove godine sarađuje sa osvajačicom US opena.

Njihova saradnja je izazvala kontroverze i skandal pre nego što je i počela.

Planirano je da Tursunov bude angažovan tokom američke turneje i sezone na tvrdoj podlozi, a saradnja će se nastaviti ako iskustvo na turniru u Vašingtonu bude pozitivno.

Tursunov je odustao od treniranja Estonke Anet Kontavej nakon izbijanja rata u Ukrajini, službeno zbog poteškoća putovanja uzrokovanih viznim ograničenjima, a sada je postao politički slučaj u Velikoj Britaniji.

Laburistički zastupnik Kris Brajant indirektno je od Radukanu zatražio da promeni odluku.

“Kremlj će ovu odluku iskoristiti za svoju propagandu, kao pokazatelj da Britanija nije toliko zabrinuta zbog rata u Ukrajini”, rekao je Brajant za “Telegraf”.

“Bila bi šteta da Ema nastavi s ovom idejom, tražim od nje da preispita i osudi Putinov varvarski rat”, dodao je.

Ali Džulijan Najt, šef parlamentarne komisije za Kulturu, medije i sport, zatražio je hitnu reakciju Teniskog saveza Velike Britanije zbog odluke Radukanu.

“Iritantno je videti ruskog trenera koji trenira najbolju britansku igračicu. Nadam se da će Savez pokazati minimum liderstva i savetovati Emu koji je najbolji izbor za nju”, kazao je Najt.

Radukanu se ove sezone muči i ima učinak od devet pobeda i 12 poraza.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare