Šampionima u Melburnu ove sezone manja nagrada - BIGportal.ba
Sport Tenis

Šampionima u Melburnu ove sezone manja nagrada

Pobednici Australijan opena u muškom i ženskom singlu ove sezone dobiće manju nagradu u odnosu na prošlogodišnju.

Kako je saopšteno, šampionima u singlu pripašće negde oko 2,75 miliona australijskih dolara, u odnosu na prošlogodišnih 4,12 koliko su dobili i Novak Đoković i Sofija Kenin.

Ipak, nagradni fond ostaje isti, 71,5 miliona australijskih dolara, ali distribucija kolača neće biti jednaka.

Shodno metodu kalkulacije, koji je projektovan tako da pomogne igračima koji ispadaju u ranijim rundama, ali i u zavisnosti od prodatih ulaznica, finalisti će umesto 2 miliona dobiti oko 1,5 miliona dolara.

Polufinalistima sledi po 850.000 dolara, što je 20 odsto manje nego prošle godine, ali zato četvrtfinalistima sledi gotovo isto kao prošle godine, 525.000 dolara.

Poraženi u prvom kolu moći će da računaju na čak 100.000 dolara, što je zaista odlično, jer je za 11 odsto više nego prošle godine.

Takođe, nagradni fond ATP kupa je sa 22 miliona australijskih dolara, smanjen na šest miliona, veruje se da će to biti krajnja cifra, jer učestvuje i manji broj timova nego prošle sezone.

Organizatori očekuju da će biti prodato oko 35 odsto ulaznica u odnosu na prošlogodišnjih 800.000, što znači da se očekuje da će tokom dve nedelje Australijan opena kroz kapije Melburn parka proći oko 300.000 posetilaca.

Takođe, ATP je odredio metod kalkulacija nagrada za turnire u Seriji 1000, 500 i 250.

Što se tiče mastersa, neće biti redukcije u nagradama ako se proda 85 odsto ulaznica, ali ako su ispod 40 odsto u odnosu na brojke iz 2019. godine, očekuje se smanjenje nagrada i do 60 odsto.

Turniri koji se igraju bez publike, imaće redukciju od 50 odsto, dok oni manji događaji koji se budu igrali pred punim kapacitetom, neće biti obuhvaćeni redukcijama.

Najavljeno je da će se o svemu ponovo raspravljati krajem aprila.

Danas objavljeno

Rubljov umalo sve ispustio – Rusi vode

Vanja A

Ćaćić: Nadam se da nećemo igrati dubl sa Hrvatima

Vanja A

“Federer je uradio pravu stvar”

Vanja A

Ostavite komentar