Samo jedna rečenica je dovoljna da izbjegnete svađu sa partnerom i riješite svaki problem - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Samo jedna rečenica je dovoljna da izbjegnete svađu sa partnerom i riješite svaki problem

Terapeutkinja Ešli Ines kaže kako nakon deset godina braka vrlo dobro poznaje sve ružne situacije u kojima se mogu naći bračni parovi.

Karijera, deca, obaveze, hobiji – to su samo neke od tema koje se spomenu u svakom domu, ali ona veruje kako postoji jedna rečenica koja može da reši sve komplikacije. Svađe se vrlo često zasnivaju na priči o stresnim poslovima supružnika, ali i na priči o tome ko više doprinosi domaćinstvu i sličnim stvarima.

“Poslednji put kada sam se posvađala sa svojim suprugom bilo je zbog njegovih odluka u karijeri i o tome kako su te odluke uticale na mene i našu decu. Sve to je stvaralo preveliki pritisak na oboje, upali smo u zamku u kojoj smo krivili jedno drugo za sve što se dešava”, započela je Ines.

Ali, sve je popravila jedna njena izjava. Nakon kratkog razmišljanja odlučila je da pokuša da objasni svom suprugu ono o čemu razgovaraju mnogi bračni savetnici.

‘U istom smo timu’ rekla sam mu. To su reči koje vas automatski odvlače od argumenta i podsećaju kako osoba ispred vas nije vaš neprijatelj, nego sasvim suprotno od toga. Zatim se možete fokusirati na slušanje, kompromise i rešenja koja će popraviti situaciju”, rekla je ona.

Još nekoliko terapeuta potvrdilo je ovu tvrdnju i dodalo kako ovako nešto treba ponavljati češće, piše klix.ba. Svaki put kada kažete kako ste u istom timu, ujedno govorite i da ne želite svađu, a želite da održite jednako kvalitetan odnos između vas i vašeg partnera.

“Vrlo često se mali nesporazumi pretvaraju u velike svađe jer nisu lepo iskomunicirani. Zbog toga je važno koristiti ovakve reči, slušati i znati kako da objasnite partneru u čemu je problem”, zaključila je terapeutkinja Dženifer Čapel Marš.

Danas objavljeno

Nick Jonas i Priyanka Chopra dobili bebu uz pomoć surogat majke

Vanja A

Berluskoni se neće kandidovati za predsjednika

V.R.

Premijerka Novog Zelanda otkazala vjenčanje

V.R.

Ostavite komentar