26. Septembra 2021.

Samo je nebo granica, karting trkačka staza i suvi tobogan od deset spratova krasiće novi kruzer

Big Portal

Kako navode u kompaniji, kruzer „Norvidžin Prima“ koji će isploviti tek u avgustu 2022. godine je najtraženiji brod za krstarenje do sada, za koji su rezervacije rasprodate još u maju ove godine kada putnici nisu ni imali priliku da vide šta im sve nudi.

Najveća ekskluziva koju će ponuditi „Prima“ je Spidvej, najveća trkačka karting staza na moru, na tri nivoa, duga oko 420 metara sa 14 oštrih zavoja. Može da primi 15 trkača istovremeno, a vozači će na pojedinim delovima staze imati pogled na okean. Karting će moći da se vozi 50 kilometara na sat i ovo će biti najambicioznije trkalište do sada, ali ne i prvo.

Još nekoliko svetskih rekorda

Oni koji traže uzbuđenje takođe će želeti da dožive i Drop – „prvi suvi tobogan na svetu sa slobodnim padom“ – tobogan na deset spratova kojim putnici jure niz bok broda i imaju prilike da iskuse neverovatnu gravitacionu silu, obećavaju u kompaniji.

Oni koji žele da dodaju i takmičarsku komponentu iskustvu slobodnog pada mogu da isprobaju Raš u kome dva gosta mogu da se spuste istovremeno.

Prima će takođe imati, prva na svetu, dvoranu na tri sprata koja može da se pretvori u noćni klub u stilu Las Vegasa sa prostranim plesnim podijumom. Pored muzičkih performansa, u dvorani će se održavati i poznati interaktivni rijaliti programi.

Među ostalim pogodnostima tu je i zatvoreni virtuelni kompleks za igranje sa 14 atrakcija, uključujući i dva iskejp ruma i simulator golfa.

Bulevar na okeanu

„Norvidžin kruz lajn“ je dizajnom Prime stavio veliki naglasak na otvoreni prostor.

Na glavnom šetalištu će biti i vrt skulptura na otvorenom u kome će se naći dela prestižnih svetskih umetnika, šetalište pored mora sa dva beskonačna bazena i dva staklena mosta sa prozirnim dnom preko okeana.

Tu će se naći i salon na otvorenom, tri restorana i prostor inspirisan pijacom u kome će se prodavati hrana iz celog sveta.

Novo plovilo je dugačko skoro 300 metara i moći će da primi 3.215 gostiju koji će imati prilike da se opredele za smeštaj u 13 različitih kategorija.

Za one sa najdubljim džepom, koji će imati „ultra-premijum ključeve“, 107 apartmana će biti raspoređeno na osam paluba u delu nazanom The Haven (Nebesa). Ovaj ekskluzivni deo broda će imati svoj beskonačni bazen i spa centar sa saunom.

Tu je i prostor za odrasle, sa barom i dve beskonačne hidromasažne kade.

Prva ruta na koje će se uputiti „Prima“ biće osmodnevno krstarenje severnom Evropom, od Amsterdama do norveških fjordova i baltičkog regiona. Tokom jeseni i zime brod će uglavnom krstariti oko Kariba.

Izvor: RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare