27. Januara 2022.

Samo 15 odsto Nijemaca razmišlja da kupi električni automobil

Big Portal

Konsultantska kuća Deloitte sprovela je veliko istraživanje ispitujući nemačke vozače o tome koji bi automobil preferirali ukoliko se odluče za kupovinu novog vozila.

Prema ovoj anketi, kada sledeći put budu birali automobil, samo će se njih 15 odsto odlučiti za električni, dok bi se 40% nemačkih vozača odlučilo da nabavi hibridno vozilo – odnosno kombinaciju električnog i benzinskog motora, piše Revijahak.

Većina onih koji su za prelazak na električna vozila kao razlog za takvu odluku navode visoke cene goriva. Međutim, da je struja za punjenje jednako skupa kao fosilno gorivo, 41 odsto njih preispitalo bi svoju odluku o nabavci automobila na električnu energiju.

Nedovoljna autonomija u vožnji najveća prepreka kupovini EV

Četvrtina ispitanih vozača navela je mali radijus kretanja kao najveću zabrinutost za električnu mobilnost, a slede infrastruktura za punjenje (14 odsto) i viši troškovi nabavke (12 odsto).

Gotovo trećina od 1.500 ispitanika rekla je da bi za električni automobil potrošila do 2.000 evra više u poređenju sa odgovarajućim vozilom na fosilna goriva.

U proseku su naveli autonomiju električnog automobila od 616 kilometara kao prelomnu da bi počeli razmišljati o njegovoj kupovini.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare