Samo 0,9% delova Huawei P30 Pro telefona je američkog porijekla - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samo 0,9% delova Huawei P30 Pro telefona je američkog porijekla

Nikkei Asian Review je objavio zanimljiv izveštaj kompletnog rastavljanja Huawei P30 Pro telefona, koji otkriva koliko delova uređaja potiče iz SAD.

Nikkei Asian Review je objavio zanimljiv izveštaj kompletnog rastavljanja Huawei P30 Pro telefona, koji otkriva koliko delova uređaja potiče iz SAD. Odgovor je svega 15 od ukupno 1631 elementa od kojih se sastoji telefon. Međutim, tih 15 delova čini 16,3 procenta ukupne proizvodne cene telefona.

Razlog zbog kojeg toliko malo komponenti košta toliko puno je u tome što je u pitanju DRAM, koji proizvodi Micron. U pitanju je i drugi najskuplji deo telefona, odmah iza OLED panela, koji proizvodi BOE. Tu su i dva poluprovodnika za komunikaciju, koje proizvode Skyworks i Qorvo, dok je veliki IC zajednički proizvod američkih i japanskih kompanija.

Kada su ostali ključni delovi telefona u pitanju, Huawei koristi kineski procesor (HiSilicon), NAND flash je Samsungov, dok su kamere Sony proizvodnje. Litijum-jnska baterija je proizvedena u Hong Kongu, dok su japanske kompanije TDK i Kyocera zadužene za antene.

Američkim kompanijama je zabranjeno da trguju/sarađuju sa kompanijom Huawei ukoliko se proizvod ili usluga sastoji od preko 25% tehnologija koje potiču iz SAD.

Kineska kompanija neće imati problema pri izboru proizvođača koji nije iz Amerike kada su u pitanju delovi za telefone. Glavni problem za Huawei u ovom trenutku jeste kako da sa Google-om napravi sporazum o nastavku korišćenja Android platforme.

Izvor: Nikkei

Danas objavljeno

Google će obavještavati kada se vaši podaci pojave u rezultatima pretrage

Zeljka

Savršeno jasne fotografije telefona Huawei nova 10 Pro

Zeljka

Microsoft upozorava korisnike kada pogrešno koriste lozinku

Zeljka

Ostavite komentar