Samanta Pauer boraviće narednih dana u BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Samanta Pauer boraviće narednih dana u BiH

Administrator Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ Samanta Pauer boraviće od danas do petka, 21. januara, u posjeti BiH da bi istakla čvrsto opredjeljenje SAD za promociju pomirenja, najavljeno je iz Ambasade SAD u BiH.

Planirano je da Pauerova ima sastanke sa zvaničnicima u vlasti, predstavnicima civilnog društva i mladim aktivistima, novinarima koji se bave istraživačkim novinarstvom, borcima za zaštitu životne sredine, privrednicima na čelu malih preduzeća i preživjelima iz rata u BiH.

Tokom posjete sastaće se sa lokalnim partnerima USAID-a iz nevladinog sektora u oba entiteta i svih etničkih grupa.

U saopštenju je navedeno da će tokom posjete Pauerova još jednom istaći opredjeljenje SAD za partnerstvo sa građanima BiH “dok nastoje izgraditi demokratsku i prosperitetnu budućnost u stabilnoj, funkcionalnoj BiH koju čine dva entiteta, tri konstitutivna naroda i svi ostali građani”.

Iz američke Ambasade u BiH su naveli da će Pauerova tokom posjete naglasiti potrebu da svi akteri u BiH rade na jedinstvu i jačanju zajedničkih nastojanja da za sve građane BiH bude izgrađena bezbjedna i stabilna budućnost.

Danas objavljeno

Mađarska uvela vanredno stanje, oglasio se Orban

M.

Rusija: “Završeno”

Vanja A

“To bi dovelo do novog rata”

Vanja A

Ostavite komentar