Šalenberg poručio: Nemate samo prava, nego i obaveze - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Šalenberg poručio: Nemate samo prava, nego i obaveze

– Austrijski kancelar Aleksander Šalenberg izjavio je da građani Austrije nemaju samo prava, već i obaveze, povodom odluke o zatvaranju zbog epidemije virusa korona i odluke o obaveznoj vakcinaciji svih.

Odbijanje vakcinacije biće kažnjivo sa 3.600 evra kada imunizacija bude obavezna od sljedeće godine, a odbijanje buster doze kažnjavaće se sa 1.500 evra, saopštili su ranije austrijski zvaničnici.

Šalenberg je u intervjuu Bi-Bi-Siju rekao da mu je žao što je Austrija morala da proglasi obaveznu vakcinaciju kao zakonsku obavezu, ali je napomenuo da je sadašnja stopa imunizacije preniska i da se kasni.

“Niko ne želi situaciju u kojoj nemate pristup krevetu na intenzivnoj njezi jer su kreveti popunjeni ljudima koji nisu primili vakcinu i imaju kovid 19”, izjavio je austrijski premijer.

U Austriji je stopa vakcinacije trenutno na nivou od oko 66 odsto.

Šalenberg je rekao da zemlja želi d izađe iz začaranog kruga talasa epidemije i diskusija o mjeri zatvaranja javnog i privrednog života.

“Jedini način, jedina karta za izlazak je vakcina”, naglasio je austrijski kancelar.

On je rekao da je obavezna vakcinacije legalna i da to nije novi zakonski instrument, pošto je i u prošlosti imunizacija bila obavezna za neke bolesti.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar