"Sale mi je rekao: 'Idi kući', ali nisam hteo... " - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Sale mi je rekao: ‘Idi kući’, ali nisam hteo… “

Košarkaš reprezentacije Srbije Vasilije Micić govorio je o utiscima sa Svetskog prvenstva u Kini.

Velika tragedija se porodici Micić desila neposredno pred četvrtfinalni duel Srbije sa Argentinom, kada je preminula Vasina majka Vasela.

Vasilije Micić je tada odlučio da se ne vrati za Srbiju, već da ostane i pomogne selekciji Aleksandra Đorđevića.

“Mislim da su mediji preterivali u tome. Nisam ja heroj, niti sam se osećao kao heroj. Ništa spektakularno nisam uradio. Mirne glave sam doneo odluku da ostanem sa reprezentacijom, to je i ona želela. Saigrači su bili zatečeni kada sam tog dana primio vest, nisu ni imali predstavu koliko je stanje ozbiljno. Nisu ni mogli da imaju, jer nisam mnogo pričao o tome. Sale Đorđević mi je rekao: ‘Idi kući’. Rekao sam mu da ne želim i otišao u sobu. Želela je da igram. Mislim da sam doneo pravu odluku”, kazao je Micić za “Novosti“.

Plejmejker Efesa, koji iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, a dobro je počeo i tekuću, osvrnuo se na učinak “orlova” u Kini.

“Smatram da smo imali toliko kvaliteta da ga je bilo i više nego što je potrebno za ovu vrstu takmičenja. Osim što smo imali kvalitet, svaki igrač iza sebe je imao vrhunsku klupsku sezonu. Milutinov, Gudurić, Jokić i ja, kao nešto mlađi, izašli smo iz najboljih sezona u karijeri. Nije neophodno imati 12 najboljih igrača, bolje je imati 12 zadovoljnih i da se zna ko je lider. Da ne bi bilo nezadovoljnih i nesrećnih. Kada svako od nas želi da bude ‘taj’, a trener treba sve to da prihvati, desi se da nešto ne klikne. Španija je imala četiri igrača koji po kvalitetu nisu naša klasa, i trojicu koji su radili za njih. Nadam se da su svi igrači shvatili da ego mora da se povinuje interesu tima”, izjavio je Micić.

Danas objavljeno

Još jedna medalja za Srbiju: Tijana Bogdanović osvojila bronzu

Zeljka

Đoković: Ne razumijem

Zeljka

Čilić jedva izbjegao bruku dana na Olimpijskim igrama

Zeljka

Ostavite komentar