5. Oktobra 2021.

Salata “to go”: I na poslu jedite zdravo

Big Portal

Sastojci:

1 paradajz

pola ljubičastog luka

150 g kuhanog slanutka

1 stabljika celera

pola krastavca

2 rotkvice

listova zelene salate

2 kašike suncokretovih sjemenki

Dresing:

100 g grčkog jogurta

3 kašike svježe iscijeđenog limunovog soka

1 kašika octa

1 kašika maslinovog ulja

so

Priprema:

Paradajz narežite na kockice, ljubičasti luk, krastavac, rotkvice i stabljiku celera na tanke kriške, a zelenu salatu na rezance.

Složite u staklenku. Ova je količina za dvije osobe, zato pripremite dvije staklenke. Na dno svake stavite dresing, a zatim slažite povrće u slojevima. Pripremite je navečer za ujutro, ali nemojte je držati pripremljenu duže od jednog dana jer će povrće previše omekšati.

Azra.

(S.P.)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare