Sajtovi velikih svjetskih medija i internet platformi ponovo onlajn - BIGportal.ba
Svijet Tehnologija Vijesti World-wide-web

Sajtovi velikih svjetskih medija i internet platformi ponovo onlajn

Sajtovi vodećih svetskih medija i internet platformi neko vrijeme su bili nedostupni čitoacima i korisnicima.

BBC, CNN, Guardian, New York Times, Independent, Financial Times, Bloomberg News i još neki veliki medijski sajtovi nisu prikazivali nikakav sadržaj na svojim internet adresama neko vrijeme.

Britanski BBC, čiji je sajt među prvima postao ponovo dostupan, piše da prve informacije sugerišu da bi problem mogao da ima veza sa uslugama klaud provajdera Fastly, čije usluge koriste brojni najposjećeniji svjetski sajtovi.

Iz Fastly-ja su za BBC nezvanično izjavili da trenutno istražuju uzrok problema koji je pogodio njihovu globalnu mrežu za distribuciju sadržaja (CDN – Content Delivery Network).

Osim medija, i korisnici društvenih internet platformi Twitter, reddit, Twitch, Vimeo, zatim sajtova Amazon, Paypal i Spotify i drugih multimedijalnih servisa takođe su prijavljivali probleme u radu… Nedostupan je bio i zvanični sajt britanske vlade – gov.uk.

Fastly je jedan od najvećih provajdera kalud usluga na svetu, čiji serveri podržavaju sajtove velikog broja najvećih svjetskih medija i nekih velikih društvenih platformi i servisa. Ta kompanija koristi tehnologiju poznatu kao “edge cloud”, programiranu da ubrzava vrijeme učitavanja stranica i da štiti sajtove od “pucanja” u trenucima kada posjeta dostiže maksimalne vrijednosti.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Spasioci u vodenom parku “Akvana” oživjeli dječaka koji se davio

M.

Dodik: Rješenje da se svi sami prijave Tužilaštvu

M.

Ruski avioni gase požare u Antaliji

M.

Ostavite komentar