Sajam u Ženevi prkosi koronavirusu – održaće se prema planu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Sajam u Ženevi prkosi koronavirusu – održaće se prema planu

Zbog virusa Covid-19 već su otkazane ili pomerene brojne međunarodne manifestacije.

Prema najnovijim informacijama, 90. međunardoni sajam automobila u Ženevi održaće se, kako je previđeno, od 3. do 15. marta. Prva dva dana rezervisana su za predstavnike medija, a posetioci će najnovija dostignuća iz auto-industrije moći da vide od četvrtka, 5. marta, kada se kapije sajma otvaraju za širu publiku.

Organizatori su u sredu održali još jedan sastanak u svetlu novonastalih okolnosti kada je reč o širenju epidemije koronavirusa na ovaj deo Evrope, uključujući severnu Italiju, Austriju, Francusku, Nemaćku ali i prvi zabeleženi slučaj obolevanja u Švajcarskoj.

Uprkos tome, odlučeno je da se sa pripremama za održavanje auto-salona nastavi prema planu, kao i da će “nastaviti da redovno prate i preispituju situaciju”.

Prethodno su organizatori najavili da će unaprediti mere u pogledu održavanja higijene i dezinfekcije i zatražili od izlagača iz rizičnih oblasti u svetu da ne dolaze u Ženevu ukoliko su u poslednje dve nedelje imali neki od simptoma koji bi ukazivao na moguću zarazu koronavirusom.

Posetiocima i učesnicima ove sajamske manifestacije savetovano je da redovno peru ruke rastvorom na bazi alkohola ili nekim drugim dezinfekcionim sredstvom i da ne prilaze ljudima koji izgledaju bolesno na manje od 1 metra. Takođe, savetuje se da izbegavaju da dodiruju oči, nos i usta.

Podsećamo, zbog epidemije koronavirusa već je odložen Sajam automobila u Pekingu, koji trebalo da se održi u aprilu.

Danas objavljeno

Kamuflirani Alfa Romeo Tonale

Vanja A

Porsche 911 Turbo Safari

Vanja A

Kako brzo ukloniti snijeg i led s vjetrobranskog stakla?

Vanja A

Ostavite komentar