Sahranjena Mica Trofrtaljka: Sa Rambom Amadeusom i Čorbom snimila pesmu o propasti komunizma - BIGportal.ba
Ex Yu

Sahranjena Mica Trofrtaljka: Sa Rambom Amadeusom i Čorbom snimila pesmu o propasti komunizma

Milica Ostojić, folk zvezda bivše Jugoslavije poznatija kao Mica Trofrtaljka, sahranjena je danas uz prisustvo rodbine i prijatelja na porodičnom groblju u selu Milićevaci kod Čačka.

Pevačica je preminula u 80. godini, a na večni počinak ispraćena je uz zvuke trube. U svojoj nekoliko decenija dugoj karijeri mnogo hitova, koji su naišli na velike simpatije kod publike svih generacija.

Karijeru je započela u lokalnoj “Dacovoj kafani”, a nakon toga nizali su se vrcavi hitovi poput “Davorike dajke”, “I labavi ume da zabavi”, “Predem vunu i kučinu” i mnogi drugi. Uz pesmu Trofrtaljka dobila je i nadimak koji ju je pratio čitavog života, a za ovu muzičku zvezdu iz Čačka otimali su se najveći tadašnji srpski kompozitori.

“Moje ploče su se vrtoglavo prodavale. Oko 400.000 primeraka je prodato, pa iako nisam uvek nailazila na odobravanje meni je bilo bitno da ljudi vole i pevaju moje šaljive stihove”, rekla je svojevremeno Mica za intervju koji je dala čačanskim novinarima.

Osamdesetih godina sa Rambom Amadeusom i Ribljom Čorbom snimila je, sada već, proročku pesmu, u kojoj je opevala propast komunizma, a koja je naišla na velike kritike tadašnje vlasti. U svojoj karijeri oprobala se i kao glumica uz režisere Srđana Dragojevića i Srđana Karanovića, a ostala je upamćena njena kultna scena iz filma “Lepa sela, lepo gore”.

“Meni su gluma i pesma jedna ista stvar. Jer i dok pevam ja komuniciram sa publikom, smešim se i gestikuliram. Jedina uloga koju sam odbila bila je u filmu ‘Gej parada’, meni tu nije bilo mesto”, ispričala je ova muzička zvezda u jednom od svojih inetrvjua.

Mica je iza sebe ostavila sina i kćerku, a unuk Vladimir je nasledio njene muzičke gene i svira harmoniku.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Zavirite u luksuznu vilu Novaka Đokovića

Vanja A

Emina Jahović na sudu s bivšim suprugom: Mustafa je svoju zaradu odvajao i prebacivao na tajne račune

Vanja A

Ivana Banfić čisti štalu i uživa u seoskom životu

Vanja A

Ostavite komentar