Sahranjena Ksenija Vučić - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sahranjena Ksenija Vučić

Novinarka, prva supruga predsjednika Aleksandra Vučića, Ksenija Vučić, sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu.

Od Ksenije Vučić oprostio se glavni i odgovorni urednik informativnog programa TV Pink, njen kolega, Goran Gmitrić.

Opijelo Kseniji Vučić u crkvi na Novom groblju služio je patrijarh SPC Porfirije, koji je rekao da je imao priliku da, prije nekoliko godina, više od 10 dana svaki dan razgovara sa Ksenijom, te primijetio da “ništa nije slučajno”.

Dodao je da su, tada bili zajedno u Kardiovaskularnoj hirurškoj bolnici i tada je, kaže, primijetio da je njena duša bila bogotražiteljska i bogotežnjiva.

“Razgovarali smo o smislu postojanja”, rekao je patrijarh i dodao da je siguran da su joj odgovori na ta pitanja sada jasnija nego njemu.

“Njeno srce, njena duša je ispunjena radošću, a ako postoji tuga to je zbog ljudi koji ostaju ovde, a koji nju vole i koje je ona volela”, rekao je patrijarh.

On je pozvao sve da pretoče tugu u molitvu za njenu dušu.

“Neka je Gospod svojom ljubavlju primi u carstvo Božije i neka joj oprosti svaki greh”, rekao je patrijarh.

Patrijarh je rekao da Bog ima svoj red i da svi odlaze u vrijeme koje je najbolje po njih.

Nakon opijela formirana je duga oproštajna povorka, a iza kovčega išli su Ksenijina majka, sa unukom Danilom i predskednik Aleksandar Vučić sa kćerkom Milicom.

Sahrani prisustvuju premijerka Ana Brnabić, predsjednik parlamenta Ivica Dačić, ministri u vladi Siniša Mali, Nenad Popović, Darija Kisić Tepavčević, Maja Gojković, Milan Krkobabić, Irena Vujović, Anđelka Atanasković, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić zamjenik gradonačelnika Goran Vesić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, brojni poslanici i članovi SNS, prijatelji, kolege…

TANJUG

Danas objavljeno

Bijeljina: Požar u pogonu fabrike “Sava”

Vanja A

Vučić: Za sada ne postoji mogućnost da uvedemo sankcije Rusiji

M.

Nevrijeme i jak grad pogodili dijelove Hrvatske

M.

Ostavite komentar